Najnovije

NATO OFICIRI POBIJENI ILI NE: SBU isključio komunikaciju u celom području!?

Mreža nezavisnog novinarstva Kont je popularni ruski izvor sadržaja pisanog od strane različitih vojnih eksperata, bivših i sadašnjih obaveštajaca, ratnih dopisnika, vojnih korespondenata i analitičara, a jedna od aktuelnih tema na ovoj mreži je napad ruske armije na ukrajinski aerodrom u mestu Starokonstantinovo.

Činjenica je da se na ovom aerodromu nalaze ukrajinski avioni - nosači raketa, uz pomoć kojih su vršeni napadi na našu teritoriju, stoji u jednoj od analiza mreže Kont.

Stoga su ruske rakete letele ka ovom aerodromu više puta, ali, kako se ispostavilo, ovoga puta pogođeni nisu bili samo avioni, već su u jednom od aerodromskih bunkera bili i visoki oficiri OSU (Oružane snage Ukrajine) i NATO alijanse.

Tri rakete “Kalibar” i jedan „Kinžal“ su ispaljeni na aerodrom i ubijeni su.

Prema informacijama koje kruže, likvidirano je 28 visokih oficira Oružanih snaga Ukrajine i 12 oficira zemalja NATO-a (iz Poljske i Češke). Po određenim izvorima, NATO oficira je bilo i iz Nemačke.

O ovoj informaciji pišu inače kredibilni izvori i pouzdani ruski vojni korespondenti. Međutim, stvar još uvek nije zvanično potvrđena.

Napad se desio 15. decembra, u petak, ali pojedinosti su postale poznate tek sutradan. 

Indirektna potvrda onoga što se dogodilo može biti činjenica da je SBU (Služba bezbednosti Ukrajine), kako bi sprečila širenje informacija o napadu, isključila mobilnu komunikaciju u tom području.

Pročitajte OVDE šta je Putin rekao o Zapadu

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA