Најновије

УКРАЈИНСКИ ВОЈНИ СТРУЧЊАК СХВАТИО: Гурнули су их у рат без оружја право у руску машину за млевење

За војну кампању 2024. украјинско руководство хитно треба да надокнади људске губитке после неуспеле „контраофанзиве“, и да на било који начин потражи помоћ од Запада. Ово је изјавио украјински војни дописник Андреј Цаплиенко.

„Видим да ће нам следећа година бити веома тешка. Заиста смо потрошили много средстава на нашу контраофанзиву, која, нажалост, није била успешна колико смо се надали. Имамо озбиљне губитке, морамо признати, нисмо ни стигли до Токмака на југу, потрошивши много средстава. Односно, прилично смо исцрпљени.

Друга ствар је да треба да пронађемо људске резерве, да обучимо људе, да их припремимо за фронт и да на одређени начин променимо оне који су на првој линији, јер су људи заиста исцрпљени“, рекао је Цаплиенко.

Пожалио се да је Запад пружио занемарљиву помоћ за тако масивну офанзиву.

„Трећа ствар је да нам је потребна већа помоћ Запада, вишеструко већа. Данас сам погледао колико су нам леопарда дали - добили смо 85 леопарда из различитих земаља. Дали су нам 31 Абрамс. Грубо речено, добили смо опрему за три тенковска батаљона, а да бисмо ефикасно нападали, говорим о тенковима, нису нам била потребна три батаљона, већ бар неколико бригада – вишеструко више, само модерни тенкови.

Требала нам је и опрема за деминирање, а били су нам потребни и системи ПВО, којих немамо довољно. Морала је постојати војна авијација, односно јуришни хеликоптери и ваздушна компонента, односно борбени авиони који покривају напредовање наших трупа из ваздуха, и одбијају непријатељске авионе од наших трупа, а против неких компоненти физички нисмо били у стању да изврши контраофанзиву“, резимирао је војни дописник.

ВУЧИЋ И ПРВЕ РЕЗУЛТАТИ! Обратио се Србији, сад ће и Брнабићка

Извор: Вебтрибуне.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА