Најновије

ИНТЕЗИВНА ВОЈНА ДЕЈСТВА! Горе све линије фронта (ИЗВЕШТАЈ)

Војна дејства су интензивирана на више фронтова у Украјини. Ноћу су беспилотне летелице 'Геран' нападале аеродром у Староконстантинову у Хмељницкој области, као и индустријске објекте у Кременчугу у Полтавској и у Криворожском рејону Дњепропетровске области. Руске снаге су пријавиле употребу руског ракетног наоружања од стране непријатеља.

На Херсонском фронту, непријатељ користи дронове типа 'Баба Јага', а уништена је тешка руска бацачка система огњемета, при чему је посада погинула храбро. Руске снаге су такође известиле о смањењу зоне контроле украјинских снага у Кринках.

На Запорошком фронту, украјинске снаге су покушале напад на руске позиције западно од Работина, али су биле заустављене артиљеријском и пушчаном ватром. Руске снаге су напале непријатељске упоришне тачке код Вербовога након артиљеријске припреме и ваздушног напада.

На Авдеевском фронту, руске снаге се утврђују на јужним окраинама града, док украјинске снаге покушавају да контранападну. У 'Авдеевски кесу' пребачене су јединице са Запорошког фронта. Непријатељске јединице су ушле у борбу са марша.

Западно од Артемовска (Бахмута), руске снаге воде напредовање ка Ивановском. Непријатељски аналитичари извештавају о потреби ВСУ да уведу резерве у борбу. Бојеви код Клешчејевке довели су до полуокружења села са севера, а руске снаге напредују на висинама северно. У Богдановки се воде борбе на источној и северној периферији насеља, а руске јединице ВДВ су се утврдиле на једној од њих.

У Брјанској области, ВСУ су извеле напад на село Сопичи у Погарском рејону. Напади на Белгородску област се настављају. По Доњецку (ДНР) непријатељ је испалио 8 пројектила током дана, али повређених није било. 'Мало' количина муниције коју су ВСУ употребиле на мирно становништво ДНР може указивати на проблеме са муницијом или на преусмеравање артиљеријске ватре на друге циљеве.

ВУКАДИНОВИЋ ОТКРИО СВЕ О ИЗБОРИМА: Испливале нове врло важне чињенице (ВИДЕО)

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА