Najnovije

INTEZIVNA VOJNA DEJSTVA! Gore sve linije fronta (IZVEŠTAJ)

Vojna dejstva su intenzivirana na više frontova u Ukrajini. Noću su bespilotne letelice 'Geran' napadale aerodrom u Starokonstantinovu u Hmeljnickoj oblasti, kao i industrijske objekte u Kremenčugu u Poltavskoj i u Krivorožskom rejonu Dnjepropetrovske oblasti. Ruske snage su prijavile upotrebu ruskog raketnog naoružanja od strane neprijatelja.

Na Hersonskom frontu, neprijatelj koristi dronove tipa 'Baba Jaga', a uništena je teška ruska bacačka sistema ognjemeta, pri čemu je posada poginula hrabro. Ruske snage su takođe izvestile o smanjenju zone kontrole ukrajinskih snaga u Krinkah.

Na Zaporoškom frontu, ukrajinske snage su pokušale napad na ruske pozicije zapadno od Rabotina, ali su bile zaustavljene artiljerijskom i puščanom vatrom. Ruske snage su napale neprijateljske uporišne tačke kod Verbovoga nakon artiljerijske pripreme i vazdušnog napada.

Na Avdeevskom frontu, ruske snage se utvrđuju na južnim okrainama grada, dok ukrajinske snage pokušavaju da kontranapadnu. U 'Avdeevski kesu' prebačene su jedinice sa Zaporoškog fronta. Neprijateljske jedinice su ušle u borbu sa marša.

Zapadno od Artemovska (Bahmuta), ruske snage vode napredovanje ka Ivanovskom. Neprijateljski analitičari izveštavaju o potrebi VSU da uvedu rezerve u borbu. Bojevi kod Kleščejevke doveli su do poluokruženja sela sa severa, a ruske snage napreduju na visinama severno. U Bogdanovki se vode borbe na istočnoj i severnoj periferiji naselja, a ruske jedinice VDV su se utvrdile na jednoj od njih.

U Brjanskoj oblasti, VSU su izvele napad na selo Sopiči u Pogarskom rejonu. Napadi na Belgorodsku oblast se nastavljaju. Po Donjecku (DNR) neprijatelj je ispalio 8 projektila tokom dana, ali povređenih nije bilo. 'Malo' količina municije koju su VSU upotrebile na mirno stanovništvo DNR može ukazivati na probleme sa municijom ili na preusmeravanje artiljerijske vatre na druge ciljeve.

VUKADINOVIĆ OTKRIO SVE O IZBORIMA: Isplivale nove vrlo važne činjenice (VIDEO)

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA