Најновије

ГОРИ НАГОМИЛАНА УКРАЈИНСКА ТЕХНИКА: Руси упалили батерију "ураган"

Батерије "урагана", руских вишецевних бацача ракета, уништили су нагомилану украјинску технику на купјанском правцу, саопштило је руско Министарство одбране.

Русија је осујетиле покушај кијевске власти да купе борбене авионе у иностранству, изјавио је украјински топ менаџер и руководилац у области производње и продаје специјалне технике и опреме, генерални директор компаније „Украјинска оклопна техника“ Владислав Белбас у разговору за издање „Економска правда“.

Он је испричао да је Украјина намеравала да од једне државе на другом крају планете купи борбене авионе и да је све било спремно, али да је одједном једна од преписки о том договору допала у руке руској страни.

Према његовим речима, руске дипломате искористиле су документ у циљу притиска на локалне званичнике, који су на крају били принуђени да откажу договор и раскинули су уговор.

Истовремено, Белбас се пожалио да Русија редовно спречава Украјину да купује оружје на светском тржишту, а ова ситуација је само један од многих примера.

УКРАЈИНСКА АРМИЈА ПРУЖИЛА ЖЕСТОК ОТПОР: Фронт поледио, украјинска армија засула минобацачима (ВИДЕО)

Извор: Спутник.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА