Najnovije

GORI NAGOMILANA UKRAJINSKA TEHNIKA: Rusi upalili bateriju "uragan"

Baterije "uragana", ruskih višecevnih bacača raketa, uništili su nagomilanu ukrajinsku tehniku na kupjanskom pravcu, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Rusija je osujetile pokušaj kijevske vlasti da kupe borbene avione u inostranstvu, izjavio je ukrajinski top menadžer i rukovodilac u oblasti proizvodnje i prodaje specijalne tehnike i opreme, generalni direktor kompanije „Ukrajinska oklopna tehnika“ Vladislav Belbas u razgovoru za izdanje „Ekonomska pravda“.

On je ispričao da je Ukrajina nameravala da od jedne države na drugom kraju planete kupi borbene avione i da je sve bilo spremno, ali da je odjednom jedna od prepiski o tom dogovoru dopala u ruke ruskoj strani.

Prema njegovim rečima, ruske diplomate iskoristile su dokument u cilju pritiska na lokalne zvaničnike, koji su na kraju bili prinuđeni da otkažu dogovor i raskinuli su ugovor.

Istovremeno, Belbas se požalio da Rusija redovno sprečava Ukrajinu da kupuje oružje na svetskom tržištu, a ova situacija je samo jedan od mnogih primera.

UKRAJINSKA ARMIJA PRUŽILA ŽESTOK OTPOR: Front poledio, ukrajinska armija zasula minobacačima (VIDEO)

Izvor: Sputnik.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA