Најновије

ШОЈГУ: Главни задатак СВО испуњен

Главни задатак Специјалне војне операције у 2023. години био је да се спречи контраофанзива Оружаних снага Украјине (АФУ) и он је успешно обављен, изјавио је руски министар одбране Сергеј Шојгу.

"Врховни командант Владимир Путин је високо оценио рад руководства и особља Министарства одбране, захвалио им је на савесном испуњавању постављених задатака. Главни напори у протеклој години били су усмерени на постизање циљева Специјалне војне операције. Главни је био да се спречи реализација противофанзиве Оружаних снага Украјине, громогласно најављене од стране Украјине и њених савезника из НАТО-а. Овај задатак је успешно завршен", рекао је он на конференцији војног врха.

Томе је, према речима Шојгуа, допринело неколико одлучујућих фактора - стварање ефикасног система одбрамбених линија, висока борбена способност свих јединица и појединица, поузданост и ефективност руске војне технике, и, изнад свега, вешти и одлучни поступци бранилаца отаџбине, који несебично осигуравају безбедност земље и њених грађана.

Шојгу је навео да Министарство одбране памти сваког саборца који је дао живот у извршавању задатака. Он је, такође, напоменуо да подршка учесницима СВО, као и породицама погинулих бораца, остаје приоритет Министарства одбране.

Руски министар говорио је и о великој подршци коју народ пружа трупама, која је, захваљујући "патриотском духу и јединству, поуздан ослонац борцима Специјалне војне операције".

Он је истакао да руске трупе заузимају повољније позиције и проширују територију под својом контролом у свим правцима Специјалне војне операције у Украјини.

"Доследно идемо ка постизању наведених циљева СВО", рекао је Шојгу.

Прочитајте ОВДЕ шта је ЕУ поручила Куртију 

Извор: РТ Балкан 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА