Najnovije

ŠOJGU: Glavni zadatak SVO ispunjen

Glavni zadatak Specijalne vojne operacije u 2023. godini bio je da se spreči kontraofanziva Oružanih snaga Ukrajine (AFU) i on je uspešno obavljen, izjavio je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu.

"Vrhovni komandant Vladimir Putin je visoko ocenio rad rukovodstva i osoblja Ministarstva odbrane, zahvalio im je na savesnom ispunjavanju postavljenih zadataka. Glavni napori u protekloj godini bili su usmereni na postizanje ciljeva Specijalne vojne operacije. Glavni je bio da se spreči realizacija protivofanzive Oružanih snaga Ukrajine, gromoglasno najavljene od strane Ukrajine i njenih saveznika iz NATO-a. Ovaj zadatak je uspešno završen", rekao je on na konferenciji vojnog vrha.

Tome je, prema rečima Šojgua, doprinelo nekoliko odlučujućih faktora - stvaranje efikasnog sistema odbrambenih linija, visoka borbena sposobnost svih jedinica i pojedinica, pouzdanost i efektivnost ruske vojne tehnike, i, iznad svega, vešti i odlučni postupci branilaca otadžbine, koji nesebično osiguravaju bezbednost zemlje i njenih građana.

Šojgu je naveo da Ministarstvo odbrane pamti svakog saborca koji je dao život u izvršavanju zadataka. On je, takođe, napomenuo da podrška učesnicima SVO, kao i porodicama poginulih boraca, ostaje prioritet Ministarstva odbrane.

Ruski ministar govorio je i o velikoj podršci koju narod pruža trupama, koja je, zahvaljujući "patriotskom duhu i jedinstvu, pouzdan oslonac borcima Specijalne vojne operacije".

On je istakao da ruske trupe zauzimaju povoljnije pozicije i proširuju teritoriju pod svojom kontrolom u svim pravcima Specijalne vojne operacije u Ukrajini.

"Dosledno idemo ka postizanju navedenih ciljeva SVO", rekao je Šojgu.

Pročitajte OVDE šta je EU poručila Kurtiju 

Izvor: RT Balkan 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA