Најновије

УКРАЈИНЦИМА ЈЕ ДОСТА: Чак 44 одсто Украјинаца прижељкује компромис у преговорима са Русијом

Спремност на компромис процентуално више изражава старосна група од 18 до 35 година (45 посто), а највећи број њих се налази на истоку Украјине (51 одсто), пише "Страна.уа".

Нешто мање од половине Украјинаца (44 одсто) изразило је спремност на компромис у преговорима са Русијом, премда је таквих највише на истоку земље (више од половине), пише украјинско издање "Страна.уа", позивајући се на резултате новембарског истраживања јавног мњења групе "Рејтинг".

Такође, 48 одсто Украјинаца би одбило преговоре и наставило борбу. У односу на прошлу зиму и лето овај број је опао, јер је тада чак 60 одсто становништва делило ту тачку гледишта, пише "Страна.уа".

Спремност на компромис процентуално више изражава старосна група од 18 до 35 година (45 посто), а највећи број њих се налази на истоку Украјине (51 одсто). Они који би радије да се сукоб настави процентуално имају од 36 до 50 година и највише их је на западу земље (50 посто).

"Блумберг" је у новембру објавио да су неки Украјинци спремни да жртвују територије зарад мира са Русијом, с обзиром да у украјинском друштву расте разочарање, очај и умор због неуспешне контраофанзиве и недостатка изгледа за брзи завршетак сукоба.

Москва је раније више пута наговестила да је спремна за преговоре, али је Кијев увео забрану на њих на законодавном нивоу.

СТРАТЕШКЕ ПРОМЕНЕ НА ХЕРСОНСКОМ ФРОНТУ: Дњепар леди, шта то значи за украјинску армију

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

МИША ЂУРКОВИЋ: Клан

У недељу се одржавају локални избори у низу градова, од којих ће можда занимљиво бити у Ни...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА