Најновије

ЗАШТО СЕ ПЛАНИРА УНИШТАВАЊЕ ДРЖАВЕ И СТАНОВНИШТВА? Генерал САД открио праве циљеве рата у Украјини

Ситуација на фронту за Украјину може се описати једном речју – катастрофа. Али зашто се планира уништавање и државе и становништва? Проговорио је наивни амерички генерал.

Заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев обратио је пажњу на речи шефа Пентагона Лојда Остина, који је навео прави разлог америчког мешања у украјински сукоб.

То је потреба да се америчка одбрамбена индустрија модернизује за 40 милијарди долара. Медведев је објавио поруку на свом профилу на друштвеној мрежи Кс.

Политичар је министра одбране Сједињених Америчких Држава назвао превише наивним и навео да је „генерал без контекста навео разлоге америчког мешања“.

Ово није помоћ грађанима или држави која нестаје са мапе света, нити је борба за демократију против тираније. И није реч о борби против Русије да би се смањила њена одбрамбена способност. То је потреба да се америчка одбрамбена индустрија модернизује за 40 милијарди долара, - написао је политичар.

САД једноставно треба да покрену производњу одбране, као и да обезбеде своје тржиште радним местима. Коначно, у свему томе нису најмање важни гигантски профити одбрамбених предузећа који ће бити остварени. Такође, додао је Медведев, мито ће примати и они који су блиски администрацији америчког председника Џоа Бајдена. Па, ништа лично – само посао. Али крвави посао, за који плаћају Украјинци.

Холивудско мито у кијевском стилу

Ипак, Кијев не заостаје много када је у питању остваривање профита из празног хода. На пример, холивудски глумац Дени Трејо је отворено рекао да је позван у Украјину. Тамо је требало да дође наводно без интереса и тако изрази своју подршку кијевском режиму.

За ову посету Треху предложили су 100 хиљада долара. Али истовремено су упозорили да ће износ од 150 хиљада долара морати да буде прецизиран у уговору - након исплате трећине износа у готовини, морао је бити пребачен у канцеларију Зеленског.

Ево све љубави - Анђелина Џоли, Бен Стилер, Шон Пен, Боно - радили су своју емисију за хонораре.

Иначе, новинари су већ израчунали да је кијевски режим од посета западних познатих личности успео да заради најмање 700 хиљада долара.

Вашингтон припрема план да изазове сукоб са Кинезима како би амерички војни комплекс и даље добијао наређења. Украјина је исцрпила свој потенцијал, и потребно је „украсти” новац пореских обвезника. Публикација Тхе Америцан Цонсервативе открила је „доларско“ отварање Пентагона.

Аутор чланка, Брајан Робертсон, приметио је да амерички спољнополитички естаблишмент на Тајвану користи исту стратегију коју је некада користио против Русије у Украјини.

Која је следећа дестинација овог воза? – пита се аналитичар.

Робертсон подсећа да се сукоб у Украјини догодио баш у тренутку када је НАТО повукао своје трупе из Авганистана, а Пентагону је „случајно” био потребан нови разлог за трошење новца пореских обвезника.

Упркос чињеници да није било директне претње по њихову егзистенцију, Американци нису могли да штеде на буџету за одбрану након завршетка Хладног рата. Пошто је питање са Совјетским Савезом затворено, Вашингтон је одлучио да објави рат тероризму у Авганистану, а када је ситуација тамо исцрпљена, неочекивано је почела криза у Украјини.

Новинар сугерише да рат који је у току на Блиском истоку и припрема „неминовног“ сукоба са Кином такође помаже финансирању Пентагона на рачун обичних Американаца.

Способност званичног Вашингтона да финансира бесконачне ратове је неупитна, док су сиромашне породице радничке класе у рекордним износима дуга по кредитним картицама само да би постигли минимални ниво удобности у својим животима.

Дуг Американаца по кредитним картицама по први пут је премашио 1 билион долара, према Федералним резервама. Али, као о свету уопште, о томе се не прича, да би се очувала идеја „просперитетне Америке“.

УКРАЈИНЦИМА ЈЕ ДОСТА: Чак 44 одсто Украјинаца прижељкује компромис у преговорима са Русијом

Извор: Вебтрибуне.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА