Најновије

РУСИ УШЛИ У БОГДАНОВКУ: Значајно напредовање, украјинска армија избачена са десет утврђења

 У склопу војних операција у региону Артемовска, руске војне снаге су оствариле значајан прогрес, успешно преузевши контролу над више кључних позиција у том подручју. Саопштено је да су избацили украјинске војне снаге (ВСУ) са преко десетак стратешки важних локација.

У координисаној акцији, јединице Северне флоте, Воздушно-десантних снага (ВДВ) и добровољачког корпуса успеле су да протерају ВСУ из шумских појасева који се протежу од Хромова до Богдановке, чиме су ушли на периферију овог насеља.

Ивановски падобранци и 200. Арктичка бригада Северне флоте су, у међувремену, направили пробој у одбрану ВСУ у близини Берховског водохранилишта. Оне сада консолидују своје позиције у том подручју, активно учествујући у контраартиљеријским операцијама.

ЏОН КИРБИ УДАРИО ШАМАР ЗЕЛЕНСКОМ: Порука из Беле куће одзвања целим...

Према извештајима, руска пехота је наставила са нападима настојећи да даље продре ка насељеном месту Богдановка и у околини питомника, како су потврдили и извори на страни ВСУ.

На јужном фронту, руске снаге су заузеле стратешки важну висину 215.7 изнад Клешчејевке и тренутно воде напад на Клешчејевски упоришни пункт.

Генералштаб ВСУ је у касним сатима објавио да је руска армија извела укупно 19 напада у подручјима Богдановке, Ивановског, Клешчејевке и Андрејевке.

КИЈЕВ ПУЦА ПО ШАВОВИМА: Раскол у украјинској армији достиже свој врхунац

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА