Најновије

КИЈЕВ ПУЦА ПО ШАВОВИМА: Раскол у украјинској армији достиже свој врхунац

У скорашњим извештајима који су изашли у јавност, изнета је озбиљна оптужба на рачун украјинског председника Володимира Зеленског због наводног изазивања раскола унутар Војских снага Украјине (ВСУ).

 Изјаву је дао познати украјински војни пропагандиста, који је у вези са ВСУ и СБУ, указујући на то да је одлука Врховног Команданта резултирала стварањем две велике војне групације.

Прва групација је под командом генерала копнених војска Сирског, док другу директно води главни командант ВСУ Залужни. Ова ситуација је довела до постојања, како се тврди, два главнокомандујућа у оквиру исте војске.

Критичари сматрају да фрагментација управљања није погодна за војску, где се захтева јасно и кохерентно вођство, посебно у време војних сукоба. Постављено је питање да ли је овакав образац управљања прихватљив у другим секторима, попут шоу-бизниса, али се истиче да у војсци, на фронту, такав приступ може бити катастрофалан. Ове оптужбе и коментари додају нови слој комплексности у текућу ситуацију у Украјини, указујући на унутрашње изазове са којима се суочавају ВСУ.

ПУЦА ХЕРСОНСКИ ФРОНТ! Падобранци праве велике проблеме украјинској армији

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА