Najnovije

KIJEV PUCA PO ŠAVOVIMA: Raskol u ukrajinskoj armiji dostiže svoj vrhunac

U skorašnjim izveštajima koji su izašli u javnost, izneta je ozbiljna optužba na račun ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog zbog navodnog izazivanja raskola unutar Vojskih snaga Ukrajine (VSU).

 Izjavu je dao poznati ukrajinski vojni propagandista, koji je u vezi sa VSU i SBU, ukazujući na to da je odluka Vrhovnog Komandanta rezultirala stvaranjem dve velike vojne grupacije.

Prva grupacija je pod komandom generala kopnenih vojska Sirskog, dok drugu direktno vodi glavni komandant VSU Zalužni. Ova situacija je dovela do postojanja, kako se tvrdi, dva glavnokomandujuća u okviru iste vojske.

Kritičari smatraju da fragmentacija upravljanja nije pogodna za vojsku, gde se zahteva jasno i koherentno vođstvo, posebno u vreme vojnih sukoba. Postavljeno je pitanje da li je ovakav obrazac upravljanja prihvatljiv u drugim sektorima, poput šou-biznisa, ali se ističe da u vojsci, na frontu, takav pristup može biti katastrofalan. Ove optužbe i komentari dodaju novi sloj kompleksnosti u tekuću situaciju u Ukrajini, ukazujući na unutrašnje izazove sa kojima se suočavaju VSU.

PUCA HERSONSKI FRONT! Padobranci prave velike probleme ukrajinskoj armiji

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

MIŠA ĐURKOVIĆ: Klan

U nedelju se održavaju lokalni izbori u nizu gradova, od kojih će možda zanimljivo biti u Ni...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA