Најновије

АРЕСТОВИЧ О УКРАЈИНЦИМА: Ми смо овде у ствари Руси

Бивши саветник шефа кабинета председника Украјине Алексеј Арестович оптужио је Москву да је украла статус Русије 302. године.

Украјина и Русија (ФФото: РИА Новости)

У интервјуу на Јутјуб каналу Јулија Латињина, Арестович је навео да једини који могу да конкуришу Москви за титулу Руса су Украјинци. Према његовим речима, Московија је украла „бренд“ Русије, присвојила га себи и признала се као руска. Арестович сматра да је ово што се сада дешава покушај да Украјинци нестану и забораве ко су.

„Ми смо овде Руси, у ствари. Ако јесте, то је прилично историјски тачно. Па тако да постоји разлика између Руса, који су сада навикли да се зову Руси, „Руси“, односно једно „с“ и меки знак. (...) А Московија је украла бренд и као сваки лопов заувек ћете имати проблема са тим. Зато морамо нестати. Задатак је да нестанемо, а задатак је да заборавимо ко смо. То је главни задатак који решава Руско царство“, рекао је Арестович.

Претходно, Арестович је напустио место саветника шефа председничке канцеларије након скандала у Дњепропетровску, када је 14. јануара ракета пала на стамбену зграду и делимично ју је уништила, наневши штету за 44 становника. Арестович је рекао да је за такав инцидент крив украјински ПВО систем.

После такве изјаве председничког саветника, многи политичари су се залагали за смену Арестовича са функције, али је он сам поднео оставку.

О новим легитимним циљевима Русије прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА