Најновије

ДВЕ НАЈКРИТИЧНИЈЕ ТАЧКЕ НА ФРОНТУ: Ситуација не иде на руку украјинским трупама

Оружане снаге Украјине настоје да одрже стабилност својих одбрамбених линија дуж целог фронта, настављајући да формирају ударну резерву за пролећно-летњу контраофанзиву, рекао је руски ратни репортер Јевгениј Подубни на свом Телеграм каналу.

Руска војска (Фото: РИА Новости)

Описујући стање украјинских трупа, новинар је истакао да се за њих најопаснија ситуација развија у областима Артјомовск (Бахмут) и Кременаја. Кијевска команда мора да користи свеже јединице да се формирају ударне јединице.

„Ако су се пре неколико недеља Оружане снаге Украјине надале да јуришници ПВК Вагнер неће моћи да одрже високу стопу напада, онда после губитка Парасковијевке више нема таквих нада. (...) Уз неке наше успехе, непријатељ ће морати да искочи из Артјомовска. Иако ће можда бити прекасно и део непријатељског гарнизона ће бити опкољен“, написао је Поддубни.

У правцу од Кременаје ка Харковској области, према његовим речима, ситуација се такође развија не у корист украјинских трупа. Русија ће овде распоредити падобранце, који су натерали непријатеља на повлачење.

„Под артиљеријом седе у нирвани, али беже од топова као од ватре. Генерално, на линији Кременаја-Сватово, наша је иницијатива и непријатељ губи територију, не тако брзо и много, али ипак губи. Много времена се троши на рушење потпорних конструкција у шумским појасевима “, додао је Подубни.

Резултат рада ПВК Вагнер погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА