Najnovije

DVE NAJKRITIČNIJE TAČKE NA FRONTU: Situacija ne ide na ruku ukrajinskim trupama

Oružane snage Ukrajine nastoje da održe stabilnost svojih odbrambenih linija duž celog fronta, nastavljajući da formiraju udarnu rezervu za prolećno-letnju kontraofanzivu, rekao je ruski ratni reporter Jevgenij Podubni na svom Telegram kanalu.

Ruska vojska (Foto: RIA Novosti)

Opisujući stanje ukrajinskih trupa, novinar je istakao da se za njih najopasnija situacija razvija u oblastima Artjomovsk (Bahmut) i Kremenaja. Kijevska komanda mora da koristi sveže jedinice da se formiraju udarne jedinice.

„Ako su se pre nekoliko nedelja Oružane snage Ukrajine nadale da jurišnici PVK Vagner neće moći da održe visoku stopu napada, onda posle gubitka Paraskovijevke više nema takvih nada. (...) Uz neke naše uspehe, neprijatelj će morati da iskoči iz Artjomovska. Iako će možda biti prekasno i deo neprijateljskog garnizona će biti opkoljen“, napisao je Poddubni.

U pravcu od Kremenaje ka Harkovskoj oblasti, prema njegovim rečima, situacija se takođe razvija ne u korist ukrajinskih trupa. Rusija će ovde rasporediti padobrance, koji su naterali neprijatelja na povlačenje.

„Pod artiljerijom sede u nirvani, ali beže od topova kao od vatre. Generalno, na liniji Kremenaja-Svatovo, naša je inicijativa i neprijatelj gubi teritoriju, ne tako brzo i mnogo, ali ipak gubi. Mnogo vremena se troši na rušenje potpornih konstrukcija u šumskim pojasevima “, dodao je Podubni.

Rezultat rada PVK Vagner pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA