Најновије

Кијев спрема велико повлачење на линији одбране у ЛНР - болнице пуне лешева војника

Оружане снаге Украјине припремају другу линију одбране у ЛНР уочи могућег повлачења, саопштио је командант специјалне јединице „Ахмат“ и заменик команданта другог армијског корпуса Народне милиције ЛНР Апти Алаудинов за телевизију „Русија 1“.

„Мислим да је недвосмислено питање да ће украјинска војска морати да се повуче. Припремају положаје, другу линију одбране, припремају ешалон. Међутим, мислим да и они сами схватају да ће морати да се повуку. Противник активно ради на подизању другог ешалона линије одбране“, рекао је Алаудинов.
Како је додао, Кијев покушава да задржи положаје те стога пребацује резерве и из правца Харкова и Херсона, али трпи велике губитке.

„Ситуација се развија веома повољно у зони наше одговорности. И ми напредујемо, као и наши суседи са леве стране, ДНР. Јуче је заузето веома озбиљно упориште", рекао је Алаудинов.

Болнице близу фронта пуне лешева украјинских војника

Амерички лист Њујорк тајмс преноси да је украјинска војска претрпела тешке губитке у Донбасу, као и да се војници жале на недостатак оружја и муниције.

Лист наводи да је у једној од болница близу фронта, на територији која је под контролом Кијева, мртвачница била препуна тела украјинских војника, док су у другој болници носила са рањеницима стајала чак и у ходницима, као и да су готово целог дана пристизала возила хитне помоћи.

„Украјински војници, измучени после готово 12 месеци жестоких борби... говоре д имају тенкове и артиљерију, али да ни једног, ни другог немају довољно, а да муниције имају много мање него противник“, наводи лист.

БЕРИЋ ЈАВЉА СА ФРОНТА: Жестоко је - кренуо је озбиљан напад (ВИДЕО)

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА