Најновије

КАДИРОВ: Треба демонстрирати последице осиромашеног уранијума на Западу

Председник Чеченије Рамзан Кадиров је предложио да се демонстрирају последице загађења уранијумом на Западу, након чега би жеља да се говори о овој теми сама од себе нестала.

Рамзан Кадиров (Фото: Телеграм)

"Велика Британија се малтене хвали да планира да обезбеди Украјини ракете са осиромашеним уранијумом. Чак су успели да "смире" све, кажу, ово није радиоактивни уранијум. Можда негде, али у Русији има таквих будала које се не разумеју у својства тешког метала хиљаде пута мање. Нећу да подсећам на последице коришћења оваквих прљавих пројектила, али мислим да земље непријатељски расположене према Русији не треба ни да замуцкују на слово „у“. Једном да се демонстрирају Западу на њуховој територији последице загађења уранијумом, а жеља да се прича о овој теми нестаће сама од себе“, написао је Кадиров на свом Телеграм каналу.

Кадиров је рекао да Запад, ЕУ, НАТО и „друге сличне криминално-терористичке заједнице” долазе са новим идејама које имају за циљ да „изнервирају Русију и успављују Украјинце”. Чак и неразвијене земље, чије постојање директно зависи од економских односа са Русијом, напомиње Кадиров, постају жртве политике санкција.

"Захваљујући одмереној и проактивно далековидој политици нашег председника, ми се успешно носимо са санкцијама, дајући економски и војни отпор западној Алијанси. Али то не значи да се можете тихо сакрити у колиби на ивици. Свако треба да буде спреман да у сваком тренутку брани отаџбину. Пре свега, млади то треба да схвате“, додао је он.

О учешћу бивших југослобемских република у рату против Русије прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА