Najnovije

KADIROV: Treba demonstrirati posledice osiromašenog uranijuma na Zapadu

Predsednik Čečenije Ramzan Kadirov je predložio da se demonstriraju posledice zagađenja uranijumom na Zapadu, nakon čega bi želja da se govori o ovoj temi sama od sebe nestala.

Ramzan Kadirov (Foto: Telegram)

"Velika Britanija se maltene hvali da planira da obezbedi Ukrajini rakete sa osiromašenim uranijumom. Čak su uspeli da "smire" sve, kažu, ovo nije radioaktivni uranijum. Možda negde, ali u Rusiji ima takvih budala koje se ne razumeju u svojstva teškog metala hiljade puta manje. Neću da podsećam na posledice korišćenja ovakvih prljavih projektila, ali mislim da zemlje neprijateljski raspoložene prema Rusiji ne treba ni da zamuckuju na slovo „u“. Jednom da se demonstriraju Zapadu na njuhovoj teritoriji posledice zagađenja uranijumom, a želja da se priča o ovoj temi nestaće sama od sebe“, napisao je Kadirov na svom Telegram kanalu.

Kadirov je rekao da Zapad, EU, NATO i „druge slične kriminalno-terorističke zajednice” dolaze sa novim idejama koje imaju za cilj da „iznerviraju Rusiju i uspavljuju Ukrajince”. Čak i nerazvijene zemlje, čije postojanje direktno zavisi od ekonomskih odnosa sa Rusijom, napominje Kadirov, postaju žrtve politike sankcija.

"Zahvaljujući odmerenoj i proaktivno dalekovidoj politici našeg predsednika, mi se uspešno nosimo sa sankcijama, dajući ekonomski i vojni otpor zapadnoj Alijansi. Ali to ne znači da se možete tiho sakriti u kolibi na ivici. Svako treba da bude spreman da u svakom trenutku brani otadžbinu. Pre svega, mladi to treba da shvate“, dodao je on.

O učešću bivših jugoslobemskih republika u ratu protiv Rusije pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA