Најновије

ДОДИК ОДГОВОРИО АМЕРИЧКОМ АМБАСАДОРУ! Зна ли ико шта он ради у БиХ?! Добио агреман да се додворава сарајевском сокаку!

Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да је амерички амбасадор у БиХ, Мајкл Марфи, злоупотребио агреман који му је дат уз сагласност и Републике Српске, јер, како је навео, његово понашање, реторика и саопштења личе на све, осим на дипломатско понашање.

На питање Срне да прокоментарише Марфијеве изјаве којима се, како наводи та агенција, директно меша у унутрашња питања Републике Српске и БиХ, као и оптужбе које је изнео на његов рачун, Додик је нагласио да је, сводећи САД на политичку партију у БиХ, Марфи нанео озбиљан ударац угледу државе која је некада раније водила рачуна о својим дипломатским представницима.

- Речник Мајкла Марфија је не само недипломатски, он је за потребе сарајевског сокака којем жели да се додвори на начин како је, ето, он нешто рекао Додику - истакао је председник РС.

Додик је оценио да је БиХ само одредница на папиру јер, како је навео, да је држава, она би Марфија "најурила" још пре неколико месеци.

- Овако нам остаје да истрпимо повремене фрустрирајуће изливе особе која се грешком нашла на одговорном месту - рекао је Додик.

Према његовим речима, Марфијев посао није ни Устав БиХ, ни статус Републике Српске, као ни њене финансије.

- Није му посао ни да лаже о наводној забрани окупљања у Републици Српској или одузимању слободе штампе. Марфијев посао је да заступа своју државу у БиХ, но чини се да нико у тој држави не зна шта он ради у БиХ - истакао је Додик.

Марфи је изјавио да је Додик кренуо, како је навео, "опасним путем" и да су његове претње неодговорне, а реторика запаљива, као и да је немогуће извршити сецесију од БиХ.

Амерички амбасадор тврди да Додик прети да ће одузети право на слободу штампе и окупљања покушавајући на тај начин да, како је навео, "одврати пажњу од властитих промашаја и немогућности његове власти да избегне стављање Републике Српске под финансијску хипотеку". 

Поклопац котла се залупио: Званично потврђено - Руси пресекли украјински "пут живота" (МАПА)

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА