Najnovije

DODIK ODGOVORIO AMERIČKOM AMBASADORU! Zna li iko šta on radi u BiH?! Dobio agreman da se dodvorava sarajevskom sokaku!

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je američki ambasador u BiH, Majkl Marfi, zloupotrebio agreman koji mu je dat uz saglasnost i Republike Srpske, jer, kako je naveo, njegovo ponašanje, retorika i saopštenja liče na sve, osim na diplomatsko ponašanje.

Na pitanje Srne da prokomentariše Marfijeve izjave kojima se, kako navodi ta agencija, direktno meša u unutrašnja pitanja Republike Srpske i BiH, kao i optužbe koje je izneo na njegov račun, Dodik je naglasio da je, svodeći SAD na političku partiju u BiH, Marfi naneo ozbiljan udarac ugledu države koja je nekada ranije vodila računa o svojim diplomatskim predstavnicima.

- Rečnik Majkla Marfija je ne samo nediplomatski, on je za potrebe sarajevskog sokaka kojem želi da se dodvori na način kako je, eto, on nešto rekao Dodiku - istakao je predsednik RS.

Dodik je ocenio da je BiH samo odrednica na papiru jer, kako je naveo, da je država, ona bi Marfija "najurila" još pre nekoliko meseci.

- Ovako nam ostaje da istrpimo povremene frustrirajuće izlive osobe koja se greškom našla na odgovornom mestu - rekao je Dodik.

Prema njegovim rečima, Marfijev posao nije ni Ustav BiH, ni status Republike Srpske, kao ni njene finansije.

- Nije mu posao ni da laže o navodnoj zabrani okupljanja u Republici Srpskoj ili oduzimanju slobode štampe. Marfijev posao je da zastupa svoju državu u BiH, no čini se da niko u toj državi ne zna šta on radi u BiH - istakao je Dodik.

Marfi je izjavio da je Dodik krenuo, kako je naveo, "opasnim putem" i da su njegove pretnje neodgovorne, a retorika zapaljiva, kao i da je nemoguće izvršiti secesiju od BiH.

Američki ambasador tvrdi da Dodik preti da će oduzeti pravo na slobodu štampe i okupljanja pokušavajući na taj način da, kako je naveo, "odvrati pažnju od vlastitih promašaja i nemogućnosti njegove vlasti da izbegne stavljanje Republike Srpske pod finansijsku hipoteku". 

Poklopac kotla se zalupio: Zvanično potvrđeno - Rusi presekli ukrajinski "put života" (MAPA)

Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA