Најновије

Пољски генерал: У ћорсокаку смо, Украјина никада неће вратити своје територије

Украјинци никада неће створити предност над руском војском, због чега неће моћи да поврате 20 одсто своје територије, укључујући и Крим, поручује Валдемар Скшипчак

Украјина никада неће моћи да створи такву војну предност над руском војском, у каквом год стању била, како би повратила своју територију, изјавио је бивши заменик министра одбране Пољске Валдемар Скшипчак.

"Ниједна страна нема предност, налазимо се у стратешком ћорсокаку. О томе причам већ дуже време. Неки људи причају о офанзиви, али ја их не разумем. Сматрам да Украјинци не треба да се гурају у контраофанзиву, већ да се створи међународна коалиција за преговоре", рекао је Скшипчак у интервјуу за "Жечпосполита". 

Према његовим речима, једноставно не постоји начин да се конфликт реши војним путем.

"Све указује да се приближава време када ће украјински сукоб морати да се оконча. С обзиром на тренутне околности, то ће се вероватно догодити војним путем", додао је он.

Пољски генерал је навео да ће данашња посета украјинског лидера Варшави бити прва од многих како би се изградила коалиција која може да га подржи у случају било каквих преговора о будућности Украјине.

"Са становишта Зеленског, важно је да ово није ноћна тајна посета возом Варшави, већ званична посета председника Украјине председнику Пољске. Зеленски треба да почне да ствара политичку подршку око себе. Он већ има војну подршку, али сада, када се ближи крај рата, по мом мишљењу, потребна му је политичка подршка", објаснио је генерал.

Према његовом мишљењу, после САД, Пољска је један од најважнијих партнера Украјине и важно је да Зеленски схвати да може и даље да рачуна на њену подршку и током посета другим европским престоницама.

Скшипчак је нагласио да Украјина нема војни потенцијал који би могао да јој омогући да поврати 20 одсто своје територије, укључујући и Крим.

"Предност украјинске војске у односу на руску војску, да би је повукла са своје територије, требало би да буде 4:1. Украјина никада неће створити такву предност. Украјинци неће моћи да створе такву војну надмоћ над руском војском, ма у каквом се стању налазили", закључио је он.

СПРЕМНИ СМО, ЗНАТЕ ШТА ТРЕБА ДА ЧИНИТЕ Украјина завршила припреме за свој контранапад

Извор:rt.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА