Најновије

СПРЕМНИ СМО, ЗНАТЕ ШТА ТРЕБА ДА ЧИНИТЕ Украјина завршила припреме за свој контранапад

Кијев је позвао Украјинце да напусте подручја под руском окупацијом ради скорашње украјинске офанзиве.

Саветујем Украјинцима на привремено окупираним подручјима да оду у треће земље или да се припреме. Знате шта треба да чините, чувајте себе и своју децу. Званичници окупатора још имају времена да оду са тих територија. Неки од њих већ спремају своје ствари, и било би добро да поведу своје сараднике са собом - изјавила је заменица украјинског премијера Ирина Верешчук без додатних објашњења.

Рогов: Украјинци су завршили припреме у офанзиви

О новој украјинској офанзиви, говорио је и шеф запорожког покрета „Ми смо са Русијом“ Володимир Рогов.

Он тврди да је украјинска групација трупа завршила припреме за офанзиву у Запорошкој области, сакупивши резерве људства, оклопне технике и муниције.

Они су завршили припреме за свој такозвани 'контранапад', довезли су знатне резерве људства, оклопних возила и муниције у Запорошку област. Спремни су и чекају зелено светло. Свашта може да се деси сваког тренутка, а ми су спремни да дочекају непријатеља у пуном наоружању - рекао је Рогов.

Према његовом мишљењу, покушај контраофанзиве могао би да буде почетак краја украјинске војске и режима Володимира Зеленског.

Сједињене Државе шаљу нову војну помоћ Украјини

Америчко министарство обране најавило је нови пакет војне помоћи Украјини вредан 2.6 милијарди долара, што углавном укључује муницију за артиљеријско оружје и друге оружане системе попут вишецевних ракетних бацача Химарс. Оружје и муниција у вредности од 500 милијуна долара стићи ће из војних залиха САД-а, најавио је Пентагон.

Додатно, Украјина ће добити муницију  и оружје у вредности 2.1 милијарду долара, које ће бити набављено из индустрије. У том пакету ће бити радарски системи за ПВО, комуникациона опрема, ракетни бацачи и возила разних типова.

СПРЖЕНА ЗЕМЉА: Пре 3 дана, почела је друга фаза рата! Руси ће бити немилосрдни! (ВИДЕО)

Извор:alo.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА