Najnovije

SPREMNI SMO, ZNATE ŠTA TREBA DA ČINITE Ukrajina završila pripreme za svoj kontranapad

Kijev je pozvao Ukrajince da napuste područja pod ruskom okupacijom radi skorašnje ukrajinske ofanzive.

Savetujem Ukrajincima na privremeno okupiranim područjima da odu u treće zemlje ili da se pripreme. Znate šta treba da činite, čuvajte sebe i svoju decu. Zvaničnici okupatora još imaju vremena da odu sa tih teritorija. Neki od njih već spremaju svoje stvari, i bilo bi dobro da povedu svoje saradnike sa sobom - izjavila je zamenica ukrajinskog premijera Irina Vereščuk bez dodatnih objašnjenja.

Rogov: Ukrajinci su završili pripreme u ofanzivi

O novoj ukrajinskoj ofanzivi, govorio je i šef zaporožkog pokreta „Mi smo sa Rusijom“ Volodimir Rogov.

On tvrdi da je ukrajinska grupacija trupa završila pripreme za ofanzivu u Zaporoškoj oblasti, sakupivši rezerve ljudstva, oklopne tehnike i municije.

Oni su završili pripreme za svoj takozvani 'kontranapad', dovezli su znatne rezerve ljudstva, oklopnih vozila i municije u Zaporošku oblast. Spremni su i čekaju zeleno svetlo. Svašta može da se desi svakog trenutka, a mi su spremni da dočekaju neprijatelja u punom naoružanju - rekao je Rogov.

Prema njegovom mišljenju, pokušaj kontraofanzive mogao bi da bude početak kraja ukrajinske vojske i režima Volodimira Zelenskog.

Sjedinjene Države šalju novu vojnu pomoć Ukrajini

Američko ministarstvo obrane najavilo je novi paket vojne pomoći Ukrajini vredan 2.6 milijardi dolara, što uglavnom uključuje municiju za artiljerijsko oružje i druge oružane sisteme poput višecevnih raketnih bacača Himars. Oružje i municija u vrednosti od 500 milijuna dolara stići će iz vojnih zaliha SAD-a, najavio je Pentagon.

Dodatno, Ukrajina će dobiti municiju  i oružje u vrednosti 2.1 milijardu dolara, koje će biti nabavljeno iz industrije. U tom paketu će biti radarski sistemi za PVO, komunikaciona oprema, raketni bacači i vozila raznih tipova.

SPRŽENA ZEMLJA: Pre 3 dana, počela je druga faza rata! Rusi će biti nemilosrdni! (VIDEO)

Izvor:alo.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA