Најновије

''ВАГНЕР'' УБИО УКРАЈИНСКОГ КОМАНДАНТА: Кренуо у Бахмут, али није стигао (ФОТО/АУДИО)

Јевгениј Пригожин је управо известио о операцији извиђања и артиљераца Вагнерове групе, услед чега су уништена оклопна возила Оружаних снага Украјине код Бахмута (Артјомовск), а у једном од њих је, према прелиминарним подацима, био командант Територијалне одбране Оружаних снага Украјине, генерал Танцјура.

Вагнерова група (Фото: принтскрин)

„Данас у 13:25 артиљеријске јединице ПВК Вагнер уништиле су оклопно возило у којем се наводно налазио командант снага територијалне одбране Оружаних снага Украјине (генерал-мајор) Игор Иванович Танцјура, који је ишао у Бахмут“, рекао је Пригожин.

Он је додао да Вагнерова група тренутно разјашњава информације, а резултати ће бити објављени накнадно.

Пригожин је прецизирао да је према доступним подацима генерал Оружаних снага Украјине путовао у Бахмут заједно са украјинским резервистима из града Часов Јар.

Године 2019. Танцјура је постављен на место начелника штаба Антитерористичке операције операције у Донбасу „ООС/АТО“. 2022. године постао је начелник штаба и  заменик команданта Копнене војске Оружаних снага Украјине.

Председник Владимир Зеленски је 15. маја 2022. именовао Танцјуру за команданта Територијалних одбрамбених снага Оружаних снага Украјине, сменивши Јурија Галушкина са ове функције.

О украјинским губицима за март прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА