Najnovije

''VAGNER'' UBIO UKRAJINSKOG KOMANDANTA: Krenuo u Bahmut, ali nije stigao (FOTO/AUDIO)

Jevgenij Prigožin je upravo izvestio o operaciji izviđanja i artiljeraca Vagnerove grupe, usled čega su uništena oklopna vozila Oružanih snaga Ukrajine kod Bahmuta (Artjomovsk), a u jednom od njih je, prema preliminarnim podacima, bio komandant Teritorijalne odbrane Oružanih snaga Ukrajine, general Tancjura.

Vagnerova grupa (Foto: printskrin)

„Danas u 13:25 artiljerijske jedinice PVK Vagner uništile su oklopno vozilo u kojem se navodno nalazio komandant snaga teritorijalne odbrane Oružanih snaga Ukrajine (general-major) Igor Ivanovič Tancjura, koji je išao u Bahmut“, rekao je Prigožin.

On je dodao da Vagnerova grupa trenutno razjašnjava informacije, a rezultati će biti objavljeni naknadno.

Prigožin je precizirao da je prema dostupnim podacima general Oružanih snaga Ukrajine putovao u Bahmut zajedno sa ukrajinskim rezervistima iz grada Časov Jar.

Godine 2019. Tancjura je postavljen na mesto načelnika štaba Antiterorističke operacije operacije u Donbasu „OOS/ATO“. 2022. godine postao je načelnik štaba i  zamenik komandanta Kopnene vojske Oružanih snaga Ukrajine.

Predsednik Vladimir Zelenski je 15. maja 2022. imenovao Tancjuru za komandanta Teritorijalnih odbrambenih snaga Oružanih snaga Ukrajine, smenivši Jurija Galuškina sa ove funkcije.

O ukrajinskim gubicima za mart pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA