Најновије

СПРЖЕНИ БРЕДЛИЈИ И ЛЕОПАРДИ: Алигатори сломили украјински талас, Армата чека НАТО! (ВИДЕО)

Четвртог дана украјинске офанзиве уследио је шок и запрепашћење, што нико није очекивао, да је шест бредлија бувквално спржено, остало на бојномо пољу. Немачки тенк леопард 2А6, сматран као четврта најбоља модернизација на Западу, доживео је тотални дебакл, а одређени тенкови су завршили у Кубинки на испитивању. Похватани су и француски ловци тенкова АМХ (а-ем-икс), рекао је војни коментатор и уредник портала Телевизија Фронт Андреј Млакар приликом гостовања на каналу Прави одговор у емисији Луча.

Армата (Фото: Јутјуб)

Како је навео, Украјинци су успели да освоје свега сто квадратних метара.

- Борбени хеликоптер Ка-52 „алигатор“, који је исмејаван, показао је своју праву употребну вредност, тако да бисмо и ми морали да размишљамо о набавци таквог хеликоптера у догледној будућности – казао је Млакар.

Он је објаснио зашто су Руси убацили старе тенкове Т-54 и Т-55, и какву заправо корист имају од тога, али и зашто још не видимо у акцији модерни руски тенк армата, рекавши да они чекају блиски сусрет са НАТО техником.

Млакар је изнео нове податке који проистичу из изјаве председника Русије Владимира Путина, о томе зашто се руска војска повукла од Кијева.

- Руси и Украјинци су парафирали нацрт споразума, по којем ће се Руси повући од Кијева, ако Украјинци потпишу статус војне неутралности, смањење броја војника и војне технике, и безбедносне гаранције. Украјина је пристала и тражила од Руса да крену са повлачењем, а онда је дошао британски премијер Борис Џонсон, рекао да споразум не важи и Украјина је прогласила велику победу. Руси никада нису мислили да заузму Кијев, суштина је била везивање тих снага око Кијева, око 150.000 до 300.000 украјинских војника да не би дошли у Доњецк. Никада није било планирано заузимање града – објаснио је Млакар.

Говорећи о авионима Ф-16 објаснио је зашто Украјинци не могу да их добију, јер не постоје технички услови, односно Украјинци пре свега немају захтевне аеродроме за тај авион. Он је објаснио карактеристике и историјат овог авиона и навео како су Војска Републике Српске и Војска СРЈ обарале авионе Ф-16 ракетама НЕВА.

Млакар је говорио и о употреби борбеног комплета „Ратник“, опреме која носи српски назив, и открио шта све она садржи и које руске јединице носе овај комплет. О тенковима леопард рекао је да је познато коју слабу тачку имају, што Руси обилато користе.

Такође, говорио је о сукобима на Блиском Истоку и у Африци, пре свега шта се дешава у Сирији, Јемену и у Судану. У емисији се говорило и о разлозима слања чак 4.000 турских војника на Косово и Метохију, те о хапшењу тројице полицајаца лажне државе. Он је открио колико тенкова још поседује Војска Србије, колико их је оперативно, а колико у стратешкој резерви. Такође и на колико тенкова имамо право, а бројка ће све изненадити у позитивном смислу, но засад је то само могућност. О томе и свему другом детаљније погледајте у емисији на каналу Прави одговор.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА