Najnovije

SPRŽENI BREDLIJI I LEOPARDI: Aligatori slomili ukrajinski talas, Armata čeka NATO! (VIDEO)

Četvrtog dana ukrajinske ofanzive usledio je šok i zaprepašćenje, što niko nije očekivao, da je šest bredlija buvkvalno sprženo, ostalo na bojnomo polju. Nemački tenk leopard 2A6, smatran kao četvrta najbolja modernizacija na Zapadu, doživeo je totalni debakl, a određeni tenkovi su završili u Kubinki na ispitivanju. Pohvatani su i francuski lovci tenkova AMH (a-em-iks), rekao je vojni komentator i urednik portala Televizija Front Andrej Mlakar prilikom gostovanja na kanalu Pravi odgovor u emisiji Luča.

Armata (Foto: Jutjub)

Kako je naveo, Ukrajinci su uspeli da osvoje svega sto kvadratnih metara.

- Borbeni helikopter Ka-52 „aligator“, koji je ismejavan, pokazao je svoju pravu upotrebnu vrednost, tako da bismo i mi morali da razmišljamo o nabavci takvog helikoptera u doglednoj budućnosti – kazao je Mlakar.

On je objasnio zašto su Rusi ubacili stare tenkove T-54 i T-55, i kakvu zapravo korist imaju od toga, ali i zašto još ne vidimo u akciji moderni ruski tenk armata, rekavši da oni čekaju bliski susret sa NATO tehnikom.

Mlakar je izneo nove podatke koji proističu iz izjave predsednika Rusije Vladimira Putina, o tome zašto se ruska vojska povukla od Kijeva.

- Rusi i Ukrajinci su parafirali nacrt sporazuma, po kojem će se Rusi povući od Kijeva, ako Ukrajinci potpišu status vojne neutralnosti, smanjenje broja vojnika i vojne tehnike, i bezbednosne garancije. Ukrajina je pristala i tražila od Rusa da krenu sa povlačenjem, a onda je došao britanski premijer Boris DŽonson, rekao da sporazum ne važi i Ukrajina je proglasila veliku pobedu. Rusi nikada nisu mislili da zauzmu Kijev, suština je bila vezivanje tih snaga oko Kijeva, oko 150.000 do 300.000 ukrajinskih vojnika da ne bi došli u Donjeck. Nikada nije bilo planirano zauzimanje grada – objasnio je Mlakar.

Govoreći o avionima F-16 objasnio je zašto Ukrajinci ne mogu da ih dobiju, jer ne postoje tehnički uslovi, odnosno Ukrajinci pre svega nemaju zahtevne aerodrome za taj avion. On je objasnio karakteristike i istorijat ovog aviona i naveo kako su Vojska Republike Srpske i Vojska SRJ obarale avione F-16 raketama NEVA.

Mlakar je govorio i o upotrebi borbenog kompleta „Ratnik“, opreme koja nosi srpski naziv, i otkrio šta sve ona sadrži i koje ruske jedinice nose ovaj komplet. O tenkovima leopard rekao je da je poznato koju slabu tačku imaju, što Rusi obilato koriste.

Takođe, govorio je o sukobima na Bliskom Istoku i u Africi, pre svega šta se dešava u Siriji, Jemenu i u Sudanu. U emisiji se govorilo i o razlozima slanja čak 4.000 turskih vojnika na Kosovo i Metohiju, te o hapšenju trojice policajaca lažne države. On je otkrio koliko tenkova još poseduje Vojska Srbije, koliko ih je operativno, a koliko u strateškoj rezervi. Takođe i na koliko tenkova imamo pravo, a brojka će sve iznenaditi u pozitivnom smislu, no zasad je to samo mogućnost. O tome i svemu drugom detaljnije pogledajte u emisiji na kanalu Pravi odgovor.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA