Најновије

Када би се поменула повезаност безбедносне службе са Јовањицом, увек би прекинула комуникацију реченицом: „Нећемо о томе“

Суђење Предрагу Колувији, већинском власнику пољопривредног газдинства "Јовањица" и осталим оптуженима, настављено је данас у Специјалном суду у Београду сведочењем инспектора Душана Митића. Митић је један од инспектора који су открили "Јовањицу" тог новембра 2019. године, а он је данас говорио о претњама које је добијао.

Митић је данас наставио сведочење и потврдио је свој раније дат исказ из истраге, али је желео да га допуни и исприча ширу верзију о догађају. Истакао је да тада није причао о притисцима и претњама које су Миленковић, он и остали имали, а нарочито о претњама ликвидацијом.

„Имали смо посредна сазнања да службе безбедности ове државе раде на ликвидацији Миленковића и мене. Ја сам то пријавио надлежнима, суду и тужилаштву“, рекао је Митић и додао да нико ништа није учинио по том питању.

„Што се тиче саслушања у Тужилаштву, имали смо осећај да је тужилац Саша Дрецун радио као јавна одбрана Колувије. А саслушање је водила адвокатица Зора Добричанин. Када би се поменула повезаност безбедносне службе, Гашић, Александар Тошић, увек би прекинула комуникацију реченицом: „Нећемо о томе“, што је тужилац оћутао и аминовао““, рекао је Митић.

Митић је и на прошлом суђењу сведочио.

„Није нам било пријатно да ухватимо државу у криминалу“, биле су прве речи које је изрекао.

Подсетимо, „Јовањица“ је откривена 14. новембра 2019. године, када је инспектор Слободан Миленковић на ауто-путу ка Нишу зауставио аутомобил са блинкерима, у коме се налазио Предраг Колувија. Колувија је тада полицајцима показао лажну полицијску легитимацију, а тада се приступило проверама о чему се, односно о коме се ради.

Миленковић је свој пут наставио, док су његове колеге, међу којима је био инспектор Душан Митић, довезле Колувију у Београд, да би се након тога заједно са њим упутили ка „Јовањици“. Тада је откривено нешто што дотад, према речима инспектора, није виђено. Плантажа марихуане, на неколико хектара, са најсавременијом опремом. Реч је о толиком пространству да су претреси на „Јовањици“ трајали неколико дана, вршене су провере и вештачења биљака, а Колувија се убрзо нашао под истрагом и у притвору.

Миленковић и Митић се од откривања „Јовањице“ налазе под разним притисцима и прошли су голготу.

РУСКА КОНТРА У РАНУ ЗОРУ: Уништена четири америчка војна возила, Украјинци бежали остављајући мртве и рањене (МАПА)

Извор: Нова

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА