Najnovije

Kada bi se pomenula povezanost bezbednosne službe sa Jovanjicom, uvek bi prekinula komunikaciju rečenicom: „Nećemo o tome“

Suđenje Predragu Koluviji, većinskom vlasniku poljoprivrednog gazdinstva "Jovanjica" i ostalim optuženima, nastavljeno je danas u Specijalnom sudu u Beogradu svedočenjem inspektora Dušana Mitića. Mitić je jedan od inspektora koji su otkrili "Jovanjicu" tog novembra 2019. godine, a on je danas govorio o pretnjama koje je dobijao.

Mitić je danas nastavio svedočenje i potvrdio je svoj ranije dat iskaz iz istrage, ali je želeo da ga dopuni i ispriča širu verziju o događaju. Istakao je da tada nije pričao o pritiscima i pretnjama koje su Milenković, on i ostali imali, a naročito o pretnjama likvidacijom.

„Imali smo posredna saznanja da službe bezbednosti ove države rade na likvidaciji Milenkovića i mene. Ja sam to prijavio nadležnima, sudu i tužilaštvu“, rekao je Mitić i dodao da niko ništa nije učinio po tom pitanju.

„Što se tiče saslušanja u Tužilaštvu, imali smo osećaj da je tužilac Saša Drecun radio kao javna odbrana Koluvije. A saslušanje je vodila advokatica Zora Dobričanin. Kada bi se pomenula povezanost bezbednosne službe, Gašić, Aleksandar Tošić, uvek bi prekinula komunikaciju rečenicom: „Nećemo o tome“, što je tužilac oćutao i aminovao““, rekao je Mitić.

Mitić je i na prošlom suđenju svedočio.

„Nije nam bilo prijatno da uhvatimo državu u kriminalu“, bile su prve reči koje je izrekao.

Podsetimo, „Jovanjica“ je otkrivena 14. novembra 2019. godine, kada je inspektor Slobodan Milenković na auto-putu ka Nišu zaustavio automobil sa blinkerima, u kome se nalazio Predrag Koluvija. Koluvija je tada policajcima pokazao lažnu policijsku legitimaciju, a tada se pristupilo proverama o čemu se, odnosno o kome se radi.

Milenković je svoj put nastavio, dok su njegove kolege, među kojima je bio inspektor Dušan Mitić, dovezle Koluviju u Beograd, da bi se nakon toga zajedno sa njim uputili ka „Jovanjici“. Tada je otkriveno nešto što dotad, prema rečima inspektora, nije viđeno. Plantaža marihuane, na nekoliko hektara, sa najsavremenijom opremom. Reč je o tolikom prostranstvu da su pretresi na „Jovanjici“ trajali nekoliko dana, vršene su provere i veštačenja biljaka, a Koluvija se ubrzo našao pod istragom i u pritvoru.

Milenković i Mitić se od otkrivanja „Jovanjice“ nalaze pod raznim pritiscima i prošli su golgotu.

RUSKA KONTRA U RANU ZORU: Uništena četiri američka vojna vozila, Ukrajinci bežali ostavljajući mrtve i ranjene (MAPA)

Izvor: Nova

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA