Најновије

БРИТАНСКИ ТРАГ: Колика је улога Лондона у инциденту у Бучи?

Русија ће спровести истрагу која ће показати да ли је Лондон имао улогу у организовању провокације у Бучи, рекао је први заменик представника Руске Федерације у тој организацији Дмитриј Пољански на седници Савета безбедности УН.

Украјинска војска (Фото: Јутјуб)

Министарство одбране Руске Федерације је у априлу прошле године изјавило да су фото и видео материјали које је објавио Кијев, а који наводно сведоче о злочинима руске војске у Бучи, у Кијевској области, још једна украјинска провокација. Како су навели у руском војном ресору, за време док је град био под контролом Руске Федерације, ниједан локални становник није страдао од било каквих насилних акција.

„У Бучи је организована провокација. Британске обавештајне службе су, према мишљењу многих стручњака, имале директну улогу у њеном организовању. Хтели то или не, показаће објективна истрага коју ћемо свакако спровести“, рекао је Пољански.

Министарство одбране Русије је раније саопштило да су све руске јединице у потпуности напустиле Бучу 30. марта 2022. године, а излази из града у северном правцу нису блокирани, док су јужне периферије, укључујући стамбена насеља, бомбардовале даноноћно украјинске трупе артиљеријским пројектилима великог калибра, тенковима и ракетним системима.

Портпарол Кремља Дмитриј Песков изјавио је да Русија категорички одбацује све оптужбе о умешаности у погибију људи у Бучи и захтева да међународни лидери не журе са широким оптужбама на рачун Русије, већ да саслушају аргументе Москве.

Како је линија фронта из Украјине дошла до Велике Британије, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА