Najnovije

BRITANSKI TRAG: Kolika je uloga Londona u incidentu u Buči?

Rusija će sprovesti istragu koja će pokazati da li je London imao ulogu u organizovanju provokacije u Buči, rekao je prvi zamenik predstavnika Ruske Federacije u toj organizaciji Dmitrij Poljanski na sednici Saveta bezbednosti UN.

Ukrajinska vojska (Foto: Jutjub)

Ministarstvo odbrane Ruske Federacije je u aprilu prošle godine izjavilo da su foto i video materijali koje je objavio Kijev, a koji navodno svedoče o zločinima ruske vojske u Buči, u Kijevskoj oblasti, još jedna ukrajinska provokacija. Kako su naveli u ruskom vojnom resoru, za vreme dok je grad bio pod kontrolom Ruske Federacije, nijedan lokalni stanovnik nije stradao od bilo kakvih nasilnih akcija.

„U Buči je organizovana provokacija. Britanske obaveštajne službe su, prema mišljenju mnogih stručnjaka, imale direktnu ulogu u njenom organizovanju. Hteli to ili ne, pokazaće objektivna istraga koju ćemo svakako sprovesti“, rekao je Poljanski.

Ministarstvo odbrane Rusije je ranije saopštilo da su sve ruske jedinice u potpunosti napustile Buču 30. marta 2022. godine, a izlazi iz grada u severnom pravcu nisu blokirani, dok su južne periferije, uključujući stambena naselja, bombardovale danonoćno ukrajinske trupe artiljerijskim projektilima velikog kalibra, tenkovima i raketnim sistemima.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da Rusija kategorički odbacuje sve optužbe o umešanosti u pogibiju ljudi u Buči i zahteva da međunarodni lideri ne žure sa širokim optužbama na račun Rusije, već da saslušaju argumente Moskve.

Kako je linija fronta iz Ukrajine došla do Velike Britanije, saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA