Најновије

КУРТИ СЕ УЛИЗУЈЕ БРИСЕЛУ: Срби воле и Милошевића и Путина

Премијер привремених приштинских институција Албин Курти изјавио је да би казнене мере Европске уније према Косову и Метохији требало да буду повучене што пре, наводећи да је Космет било „креативно”, са идејема и посвећено дијалогу који је резултирао основним споразумом, те да опструкције споразума не долазе из Приштине.
Курти (Фото: Скриншот)

Курти (Фото: Скриншот)

„Дакле, 27. фебруара у Бриселу смо договорили споразум, има шест реченица у преамбули, 11 чланова, што је де факто узајамно признање. У Охридском споразуму од 18. марта приложили смо Анекс за имплементацију од 12 тачака. Међутим, то је прекршио званични Београд, тамошњи председник, а ми смо му рекли да то спроведе у потпуности без услова и што пре. Дакле, опструкције споразума које имамо не долазе из Приштине”, рекао је Курти у интервјуу за ТВ Коха из Тетова.

Зато сматра да није логично, нити рационално инсистирати на мерама против Косова.

„Морамо прихватити да се деескалација на северу Косова већ догодила у знатној мери. Два пута смо смањили присуство наше полиције у зградама у три северне општине за 25 одсто и изразили смо спремност за одржавање превремених избора”, навео је Курти.

Према његовим речима, требало би побољшати приступ Косову, а пооштрити га према Србији.

У том смислу наводи да је писмо које је потписало више од 50 парламентараца из више земаља, упућено САД, Великој Британији и ЕУ - „корак у правом смеру”.

Навео је и да је Србија агресивна и да се не ограђује ни од некадашњег председника СР Југославије Слободана Милошевића, нити од руског председника Владимира Путина.

Прочитајте ОВДЕ о скандалозним изјавама бившег директора ЦИА

Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА