Najnovije

KURTI SE ULIZUJE BRISELU: Srbi vole i Miloševića i Putina

Premijer privremenih prištinskih institucija Albin Kurti izjavio je da bi kaznene mere Evropske unije prema Kosovu i Metohiji trebalo da budu povučene što pre, navodeći da je Kosmet bilo „kreativno”, sa idejema i posvećeno dijalogu koji je rezultirao osnovnim sporazumom, te da opstrukcije sporazuma ne dolaze iz Prištine.
Kurti (Foto: Skrinšot)

Kurti (Foto: Skrinšot)

„Dakle, 27. februara u Briselu smo dogovorili sporazum, ima šest rečenica u preambuli, 11 članova, što je de fakto uzajamno priznanje. U Ohridskom sporazumu od 18. marta priložili smo Aneks za implementaciju od 12 tačaka. Međutim, to je prekršio zvanični Beograd, tamošnji predsednik, a mi smo mu rekli da to sprovede u potpunosti bez uslova i što pre. Dakle, opstrukcije sporazuma koje imamo ne dolaze iz Prištine”, rekao je Kurti u intervjuu za TV Koha iz Tetova.

Zato smatra da nije logično, niti racionalno insistirati na merama protiv Kosova.

„Moramo prihvatiti da se deeskalacija na severu Kosova već dogodila u znatnoj meri. Dva puta smo smanjili prisustvo naše policije u zgradama u tri severne opštine za 25 odsto i izrazili smo spremnost za održavanje prevremenih izbora”, naveo je Kurti.

Prema njegovim rečima, trebalo bi poboljšati pristup Kosovu, a pooštriti ga prema Srbiji.

U tom smislu navodi da je pismo koje je potpisalo više od 50 parlamentaraca iz više zemalja, upućeno SAD, Velikoj Britaniji i EU - „korak u pravom smeru”.

Naveo je i da je Srbija agresivna i da se ne ograđuje ni od nekadašnjeg predsednika SR Jugoslavije Slobodana Miloševića, niti od ruskog predsednika Vladimira Putina.

Pročitajte OVDE o skandaloznim izjavama bivšeg direktora CIA

Izvor: Politika

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA