Најновије

ЗЕЛЕНСКИ УВРЕДИО ИЛОНА МАСКА: Освета је брзо стигла

Амерички милијардер Илон Маск искључио је комуникациони терминал Старлинк пребачене на Оружане снаге Украјине након што је украјински председник Владимир Зеленски негативно реаговао на план бизнисмена да мирно реши сукоб у земљи.

Прошлог октобра Маск је на Твитеру написао да сумња у могућност победе Украјине у случају рата са Русијом у пуном обиму и позвао стране на мир.

Он је понудио своју визију решавања сукоба. План је предвиђао „поновно гласање“ у Донбасу „под надзором УН“, очување Крима „формалног дела Русије, какав је био од 1783. године (пре грешке Хрушчова)“, гаранције водоснабдевања Крима и неутралног статуса Украјине.

Као одговор, Зеленски га је оптужио да саосећа са Москвом.


Како наводи издање, након тога је Маск „показао кога подржава на бојном пољу“. Украјинске снаге на јужном правцу фронта изненада су се нашле без комуникације, наводи се у чланку.

„Били смо веома близу линије додира и прешли ову границу. После тога је Старлинк престао да ради. Последице су биле тренутне. Комуникација је прекинута, јединице су изоловане“, рекао је за новине војник по имену Николај.


Према војнику, украјински команданти су морали да се крећу по бојном пољу како би ухватили радио-опсег и обновили комуникацију. Као резултат гашења Старлинка, почео је хаос у Оружаним снагама Украјине, прецизирао је он.

Старлинк је сателитска мрежа дизајнирана да обезбеди широкопојасни приступ интернету било где у свету. Од 2018. године пројекат спроводи Спејс екс , у власништву Илона Маска.

ПУТИН ЖЕСТОКО ОСУДИО КИЈЕВ: "Понашају се као да нису њихови грађани"

Извор: Вебтрибуне.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА