Najnovije

ZELENSKI UVREDIO ILONA MASKA: Osveta je brzo stigla

Američki milijarder Ilon Mask isključio je komunikacioni terminal Starlink prebačene na Oružane snage Ukrajine nakon što je ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski negativno reagovao na plan biznismena da mirno reši sukob u zemlji.

Prošlog oktobra Mask je na Tviteru napisao da sumnja u mogućnost pobede Ukrajine u slučaju rata sa Rusijom u punom obimu i pozvao strane na mir.

On je ponudio svoju viziju rešavanja sukoba. Plan je predviđao „ponovno glasanje“ u Donbasu „pod nadzorom UN“, očuvanje Krima „formalnog dela Rusije, kakav je bio od 1783. godine (pre greške Hruščova)“, garancije vodosnabdevanja Krima i neutralnog statusa Ukrajine.

Kao odgovor, Zelenski ga je optužio da saoseća sa Moskvom.


Kako navodi izdanje, nakon toga je Mask „pokazao koga podržava na bojnom polju“. Ukrajinske snage na južnom pravcu fronta iznenada su se našle bez komunikacije, navodi se u članku.

„Bili smo veoma blizu linije dodira i prešli ovu granicu. Posle toga je Starlink prestao da radi. Posledice su bile trenutne. Komunikacija je prekinuta, jedinice su izolovane“, rekao je za novine vojnik po imenu Nikolaj.


Prema vojniku, ukrajinski komandanti su morali da se kreću po bojnom polju kako bi uhvatili radio-opseg i obnovili komunikaciju. Kao rezultat gašenja Starlinka, počeo je haos u Oružanim snagama Ukrajine, precizirao je on.

Starlink je satelitska mreža dizajnirana da obezbedi širokopojasni pristup internetu bilo gde u svetu. Od 2018. godine projekat sprovodi Spejs eks , u vlasništvu Ilona Maska.

PUTIN ŽESTOKO OSUDIO KIJEV: "Ponašaju se kao da nisu njihovi građani"

Izvor: Vebtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA