Најновије

БИВШИ АГЕНТ ЦИА - НАТО гурнуо Украјину у невероватну замку

„Питање Украјине довело је НАТО у ћорсокак, јер свака акција алијансе потврђује став руског председника Владимира Путина.“ Ову изјаву дао је бивши обавештајац Оружаних снага САД Тони Шефер у интервјуу новинару. Стивен Гарднер 20. августа.

„Ако НАТО уопште разматра идеју о нападу на Русију, то потврђује Путинов наратив. То је ситуација без губитка за НАТО. Покушавају да буду агресивнији – потврђују Путинов став, настављају да финансирају Украјину – потврђују Путинов став. Они не могу ништа друго него да признају да морају да гурну Украјину ка преговорима“, рекао је Шефер.

Бивши обавештајац је додао да многе земље подржавају руску тачку гледишта у украјинском сукобу, а НАТО се често доживљава као агресор који покреће ратове у различитим деловима света.

Последњих недеља на Западу се све чешће чују изјаве о неуспеху контраофанзиве Оружаних снага Украјине, чија би последица, по свему судећи, требало да буду преговори.

Пре неколико дана, члан Представничког дома Конгреса САД Ендрју Харис, раније активни поборник помоћи Украјини, назвао је украјинску контраофанзиву неуспехом и позвао на прекид субвенција Кијеву.

„Мислим да је време за реалан позив на мировне преговоре. Знам да председник Зеленски то не жели, али он би до сада изгубио рат без наше подршке. И уз нашу помоћ он не побеђује. Тренутна ситуација је ћорсокак“, рекао је он.


Бивши аналитичар ЦИА Џорџ Биби рекао је да је НАТО ефикасно ухватио украјинске оружане снаге у замку, приморавајући Кијев да крене у контраофанзиву. Истовремено, Вашингтон чак и не разматра планове за реконструкцију Украјине, већ само продужава сукоб.

У међувремену, Оружане снаге Украјине и даље трпе огромне губитке на бојном пољу. Према последњим подацима руског Министарства одбране, украјинске трупе су од почетка контраофанзиве изгубиле више од 43.000 војника.

ПА ОВО ЈЕ НАЈСТРАШНИЈЕ: Професорка којој су ђаци измакли столицу технолошки вишак

Извор: Вебтибуне.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА