Најновије

КИЈЕВ УДАРИО НА БЕОГРАД: Смета им политика према Русији - Дачић их подсетио на важну заједничку ствар!

БЕОГРАД - Србија са пажњом прати ставове Украјине по питању Косова и Метохије, истакао је министар спољних послова Србије Ивица Дачић, додајући да би признањем косовске независности та земља себи нанела штету, након спекулација о томе да је Украјина све ближе одлуци да призна Косово као независну државу.
Ивица Дачић (Фото: Скриншот)

Ивица Дачић (Фото: Скриншот)

Дачић је, поводом изјаве аналитичара Едварда Џозефа, према којем је потписивањем писма које је послато ЕУ, САД и Великој Британији, Украјина ближа признавању независности Косова, рекао да би на тај начин Украјина нарушила принцип заштите територијалног интегритета.

"Украјина би признавањем 'Косова' направила сама себи велику штету, јер би нарушили принцип заштите територијалног интегритета држава. Пажљиво ћемо пратити њихове ставове о овом питању", рекао је Дачић.

Председник Одбора за спољне послове Украјине Олександр Мережко један је од потписника писма упућеном ЕУ и САД, а у коме се тражи да се "критичније односе према председнику Србије Александру Вучићу", на шта је професор управљања конфликтима на Универзитету Џон Хопкинс  Едвард Џозеф поручио да је његов потпис најзначајнији међу потписницима.

Прочитајте ОВДЕ више о стању на Космету и упозорењу Дрецуна

Извор: Раша Тудеј

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА