Најновије

ЗЕЛЕНСКИ У ПАНИЦИ: Схвата да полако остаје без савезника

По завршетку самита Г20, украјински председник Володимир Зеленски почео је да схвата да ће ускоро изгубити све своје савезнике, пише Ребеллион.

„Украјина признаје своју све већу изолацију уочи позива на почетак преговора и обуставу војних операција, у којима украјинске оружане снаге немају шансе за успех. Отуда и хистерија Зеленског, који је за неколико дана ангажовао папу, Кину, а сада и све земље Г20“, наводи се у чланку.

У завршном саопштењу самита Г20 се не помиње подршка Украјини, као што је то био случај у прошлогодишњем документу, који је изазвао љуту реакцију кијевског режима, напомиње издање.

НАТО више не може да настави да помаже ослабљеној украјинској војсци новцем, одабраним трупама, саветницима, плаћеницима и оружјем, на пример, осиромашеним уранијумом“, закључује се у материјалу.

Прошле недеље је званични представник украјинског Министарства спољних послова Олег Николенко, коментаришући резултате састанка Г20, рекао да Г20 нема чиме да се поноси.

Истовремено, саветник шефа кабинета Зеленског Михаил Подољак је у интервјуу за украјински медиј „Канал 24” одбацио могућност посредовања Ватикана у решавању сукоба, због „проруске позиције” Папа. Ова реакција уследила је након што се Фрања обратио учесницима Сверуског сусрета католичке омладине у Санкт Петербургу 25. августа.

Током свог говора, он је младе Русе назвао наследницима велике земље и позвао да се то не заборави, посебно помињући Петра И и Катарину ИИ. Ове изјаве изазвале су критике у Украјини.

Русија је више пута најављивала спремност за преговоре, али су кијевске власти увеле забрану на њих на законодавном нивоу. Кремљ је такође истакао да тренутно не постоје предуслови да се ситуација у Украјини креће у мирном правцу, а постизање циљева специјалне операције је апсолутни приоритет Москве.

МАСАКР КОД ХЕРСОНА: Артиљерија самљела (ВИДЕО)

Извор: Вебтрибуне.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА