Најновије

ИСПОВЕСТ МАЈКЕ ПРЕТУЧЕНИХ МЛАДИЋА ИЗ ГРАЧАНИЦЕ: Полиција је тукла моје синове ни криве ни дужне

Још увек су у болници, Андрија прима инфузије, Михајло носи "крагну", боле га врат и рука. Тек јуче смо могли да их посетимо и видимо, потом им је одређен кућни притвор до 30 дана, каже Андријана Мицић, мајка младића.

"Нити су моји Андрија и Михајло шта лоше урадили, нити испровоцирали полицију да се према њима тако поступи. Постоји и снимак... Кад су их зауставили у Грачаници писали су им казну, Андрија их је питао зашто су им казну писали на албанском, кад и према косовском закону имају право да им полиција казну пише на српском. Полицајац им је на албанском рекао да не зна српски, други полицајац је такође на албанском додао: 'Знаш ли ти где живиш, није ти ово Србија'. Андрија је тада у афекту рекао: 'А у п...у м....у' Тај исти полицајац се тада вратио, то се такође види на снимку, и на српском рекао мом сину: 'Шта си рекао?' Андрија му је тада казао: 'А, сад знаш српски...' Тада су скочили на Михајла, Андрија је почео да виче да Михајло ништа није рекао, млађег Михајла су бацили на земљу, ухапсили... На снимку се види да је Андрија пао, наравно да је покушао да заштити брата, то би свако урадио..."

Овако данас, неколико дана пошто је њеним синовима Андрији и Михајлу Мицићу одређен кућни притвор од 30 дана и пошто их је полиција претукла у центру Грачанице, јер су тражили да им саобраћајна казна буде исписана на српском језику, за РТ Балкан говори мајка младића Андријана Мицић.

"Још увек су у болници, Андрија прима инфузије, Михајло носи крагну, боле га врат и рука. Тек јуче смо могли да их посетимо и видимо пошто им је одређен кућни притвор до 30 дана. Претходних дана чувала их је полиција, страшно је све ово што нам се дешава", каже Андријана и додаје:

"Могу да вам пошаљем снимке са монитора на којима се види како Андрији скачу и притисак и сатурација, Андрија је као мали имао проблем са астмом, сад има тахикардије. Михајло се мало боље држи. Андрији је јуче скочила гликемија, вероватно због стреса. Не знам кад ће их лекари пустити кући. Михајло има нагњечења у вратном делу, боли га десна рука, последица од бацања на асфалт. Кад су га бацали осетио је и болове у ребрима", приче мајка младића.

После свега што се њеним синовима, породици догодила, Андријана каже да осећа велики страх, да се боји шта ће се даље дешавати.

"Страх ме је сад, наравно. Много ме је страх. Једино што могу да гарантујем јесте да момци неће да се селе са Косова, то су ми рекли кад смо се видели у болници, ми немамо ништа друго сем ово овде на Косову. Бојим се шта ће бити даље. Могу сад да нам натоваре свашта. Били су заказани протести у Грачаници, ја нисам хтела да се одрже. Откуд знам ко шта може рећи и шта се може узети против нас. Све ово што се десило узнемирило је и комшије и колеге, све овде у Грачаници. Сад живим као зомби, под седативима. Синови су наредних месец дана у кућном притвору, три пута сваког дана обилазиће нас полиција, и то ће бити велики стрес за нас, али, то је, на жалост, живот нас Срба на Косову", сведочи Андријана.

Премлаћивање двојице младића и кривичне пријаве за напад на службено лице узнемирили су српску заједницу у Грачаници. Људи из Грачанице са којима смо данас разговарали кажу да народ посебно боли чињеница да готово свакодневно кроз ову енклаву наиђе понеко возило са Албанцима који узнемиравају, провоцирају мештане, да полиција не реагује на такве провокације, али, да за Србе важе други аршини.

БАЈДЕНА НЕ ЗАНИМА ИСТИНА: Шаље Украјину у пропаст

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА