Најновије

РУСИЈА ДАЈЕ ГАС: Војна индустрија активно повећава производњу

Лидер Руске Федерације данас присуствује седници војно-индустријског сектора земље.

Одбрамбени сектор Руске Федерације активно ради на повећању производње како бисмо имали све што нам је потребно за Специјалну војну операцију, каже данас председник Русије Владимир Путин. 

"За осам месеци ове године организације које припадају одбрамбено-индустријском сектору успеле су да очувају стабилан раст, али неке од њих постигле су и боље резултате, те је тако у појединим секторима производња вишеструко повећана", рекао је он.

Производња оклопних возила, на пример, удвостручена је у поређењу са прошлом годином, а производња оружја које је посебно популарно је чак и утростручена, истакао је руски лидер.

Ипак, Путин је затим наредио повећање производње средстава за противбатеријску борбу и ПВО система, који ће се следеће године у већем обиму слати у зоне у којима се воде борбе. Такође, скренуо је пажњу да је, осим повећања производних капацитета, потребно све више прибегавати и напредним технологијама и обратити пажњу на квалитет онога што се производи.

Као стратешки циљ, навео је производњу свог неопходног оружја и својевремену и потпуну испоруку оружја и других ствари, које су данас потребне Оружаним снагама Русије и борцима на фронту.

Лидер је приметио и да су потребе руске војске од почетка Специјалне војне операције до сада повећане, чему је, како каже, допринео и све већи број грађана, који се одлучује да иде на фронт. За њих је потребно произвести додатно оружје.

Председник Русије високо је оценио и опремљеност руске војске и флоте, а свима онима који раде у одбрамбено-индустријском сектору земље, као и ветеранима, честитао је данашњи празник, који је и посвећен њима, захваливши им се за њихову службу земљи.

Руски мировњаци у Карабаху позивају на прекид ватре

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА