Najnovije

RUSIJA DAJE GAS: Vojna industrija aktivno povećava proizvodnju

Lider Ruske Federacije danas prisustvuje sednici vojno-industrijskog sektora zemlje.

Odbrambeni sektor Ruske Federacije aktivno radi na povećanju proizvodnje kako bismo imali sve što nam je potrebno za Specijalnu vojnu operaciju, kaže danas predsednik Rusije Vladimir Putin. 

"Za osam meseci ove godine organizacije koje pripadaju odbrambeno-industrijskom sektoru uspele su da očuvaju stabilan rast, ali neke od njih postigle su i bolje rezultate, te je tako u pojedinim sektorima proizvodnja višestruko povećana", rekao je on.

Proizvodnja oklopnih vozila, na primer, udvostručena je u poređenju sa prošlom godinom, a proizvodnja oružja koje je posebno popularno je čak i utrostručena, istakao je ruski lider.

Ipak, Putin je zatim naredio povećanje proizvodnje sredstava za protivbaterijsku borbu i PVO sistema, koji će se sledeće godine u većem obimu slati u zone u kojima se vode borbe. Takođe, skrenuo je pažnju da je, osim povećanja proizvodnih kapaciteta, potrebno sve više pribegavati i naprednim tehnologijama i obratiti pažnju na kvalitet onoga što se proizvodi.

Kao strateški cilj, naveo je proizvodnju svog neophodnog oružja i svojevremenu i potpunu isporuku oružja i drugih stvari, koje su danas potrebne Oružanim snagama Rusije i borcima na frontu.

Lider je primetio i da su potrebe ruske vojske od početka Specijalne vojne operacije do sada povećane, čemu je, kako kaže, doprineo i sve veći broj građana, koji se odlučuje da ide na front. Za njih je potrebno proizvesti dodatno oružje.

Predsednik Rusije visoko je ocenio i opremljenost ruske vojske i flote, a svima onima koji rade u odbrambeno-industrijskom sektoru zemlje, kao i veteranima, čestitao je današnji praznik, koji je i posvećen njima, zahvalivši im se za njihovu službu zemlji.

Ruski mirovnjaci u Karabahu pozivaju na prekid vatre

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA