Најновије

КРЕМЉ: Решено је коме Нагороно-Карабах припада, ситуација иде ка миру

Још није постигнуто никакво конкретно решење о деблокади транспортних коридора, додаје Дмитриј Песков.

Питање коме припада Нагорно-Карабах је решено, заједничким напорима је постигнут напредак ка мировном споразуму између Азербејџана и Јерменије, рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

Русија рачуна на то да ће одлука о прекиду ватре остати на снази и да ће евакуисани цивили моћи да се врате назад на своју територију, истиче Песков. Према његовим речима, руски мировњаци уложили су све напоре да се цивили евакуишу из опасних места.

Ипак, додаје и да још није постигнуто никакво конкретно решење о деблокирању транспортних коридора у региону у коме су до јуче вођене борбе.

Из Кремља још потврђују да имају информације о лицима одговорним за убиство припадника руског мировног контингента.

"Истрага је у току, о томе је било речи током телефонског разговора између председника Русије Владимира Путина и председника Азербејџана Илхама Алијева. Добили смо извињење", истиче Песков.

Данашњи преговори Бакуа и карабашких Јермена у Јевлаху протекли су у позитивној атмосфери, разговарало се о реинтеграцији Јермена у Нагорно-Карабаху и обнављању инфраструктуре, јављају из администрације Алијева.

Баку је, као одговор на захтев Јермена из Нагорно-Карабаха, пристао да пружи хуманитарну помоћ, посебно за снабдевање горивом, напоменуо је Баку.

Делегације су договориле да понове сусрет.

Извор: РИА Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА