Najnovije

KREMLJ: Rešeno je kome Nagorono-Karabah pripada, situacija ide ka miru

Još nije postignuto nikakvo konkretno rešenje o deblokadi transportnih koridora, dodaje Dmitrij Peskov.

Pitanje kome pripada Nagorno-Karabah je rešeno, zajedničkim naporima je postignut napredak ka mirovnom sporazumu između Azerbejdžana i Jermenije, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Rusija računa na to da će odluka o prekidu vatre ostati na snazi i da će evakuisani civili moći da se vrate nazad na svoju teritoriju, ističe Peskov. Prema njegovim rečima, ruski mirovnjaci uložili su sve napore da se civili evakuišu iz opasnih mesta.

Ipak, dodaje i da još nije postignuto nikakvo konkretno rešenje o deblokiranju transportnih koridora u regionu u kome su do juče vođene borbe.

Iz Kremlja još potvrđuju da imaju informacije o licima odgovornim za ubistvo pripadnika ruskog mirovnog kontingenta.

"Istraga je u toku, o tome je bilo reči tokom telefonskog razgovora između predsednika Rusije Vladimira Putina i predsednika Azerbejdžana Ilhama Alijeva. Dobili smo izvinjenje", ističe Peskov.

Današnji pregovori Bakua i karabaških Jermena u Jevlahu protekli su u pozitivnoj atmosferi, razgovaralo se o reintegraciji Jermena u Nagorno-Karabahu i obnavljanju infrastrukture, javljaju iz administracije Alijeva.

Baku je, kao odgovor na zahtev Jermena iz Nagorno-Karabaha, pristao da pruži humanitarnu pomoć, posebno za snabdevanje gorivom, napomenuo je Baku.

Delegacije su dogovorile da ponove susret.

Izvor: RIA Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA