Најновије

НАГОРНО-КАРАБАШКА РЕПУБЛИКА ЗВАНИЧНО ПРЕСТАЛА ДА ПОСТОЈИ: Шта ће бити даље?

Председник непризнате Републике Нагорно-Карабах (НКР) Самвел Шахрамањан потписао је декрет којим се престаје њено постојање, објавио је јерменски портал 24news.

Илустрација: Правда)

„До 1. јануара 2024. године све државне институције и организације под њиховом ресорном потчињеношћу биће распуштене, а Република Нагорно-Карабах (Арцах) ће престати да постоји“, наводи се у тексту документа.

Поред тога, становништво региона, укључујући и оно ван његових граница, позвано је да проучи услове реинтеграције које је изнео Баку како би донели даљу одлуку о могућности останка у Карабаху. Напомиње се да је уредба ступила на снагу након објављивања.

Војна операција Азербејџана приморала је Карабах на капитулацију

Власти НКР су 20. септембра капитулирали пред Азербејџаном, који је одлучио да спроведе војну операцију у региону. Забележено је да ће трупе Нагорно-Карабаха бити расформиране и разоружане. Стране су успеле да постигну споразум узимајући у обзир апел представника јерменских становника региона, који је примљен преко руског мировног контингента.

Баку је поставио низ услова, укључујући напуштање борбених положаја од стране формација Оружаних снага Јерменије и потпуно разоружање.

Министарство одбране Азербејџана је објавило почетак локалних антитерористичких мера на територији Карабаха 19. септембра. Циљеви операције су били неутрализација војне инфраструктуре и враћање уставног поретка Азербејџана на тој територији.

Више о овоме прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА