Најновије

ПАРТИЗАНОВИ ПРЕОКРЕТИ У АРЕНИ: Има нека тајна веза

Екипа из Хумске се већ четири пута враћала из веома незавидне ситуације, а, с обзиром на то да су све утакмице „црно-бели“ играли код куће, кључни фактор у свакој од победа била је подршка са трибина.

Кошаркаши Партизана синоћ су надокнадили 24 поена минуса у односу на Макаби и славили против Израелаца у 21. колу Евролиге пред пуним трибинама „Штарк арене“.

Непрепознатљиви су били „црно-бели“ на старту утакмице. Партизан је губио са 16:0, а после два минута и 45 секунди у другој четвртини Макаби је водио са огромних 39:15. Онда је уследио велики преокрет тима Жељка Обрадовића, који је на крају славио са 88:79.

Овим је Партизан направио највећи преокрет у овом такмичењу у историји клуба, али није први пут да су „црно-бели“ успешно надокадили велики заостатак у поенима. Екипа из Хумске се већ четири пута враћала из веома незавидне ситуације, а, с обзиром на то да су све утакмице „црно-бели“ играли код куће, кључни фактор у свакој од победа била је подршка са трибина.

Серију великих преокрета код куће Партизан је започео у петом колу када му је у госте дошла Црвена звезда. Водили су црвено-бели са 75:64 на четири минута и 50 секунди пре краја, али је Партизан смогао снаге да дође до тријумфа резултатом 88:86.

И наредна домаћа утакмица Обрадовићевог тима имала је сличан сценарио, а тада је противник био Фенербахче. Имао је турски тим великих „плус 14“ (63:49) после три минута игре у трећој четвртини, али је просуо ову предност до краја утакмице, а Партизан у драматичној завршници славио са 85:84.

Да никада не би требало отписати црно-беле у Арени видели смо и у мечу против Панатинаикоса. Водила је екипа тренера Ергина Атамана са 73:63 на нешто више од четири минута пре краја регуларног тока утакмице, али нису успели да заврше посао. Уместо тога, меч је отишао у продужетак, а тамо је Арена експлодирала након тријумфа Партизана резултатом 92:87.

Два кола након окршаја са Панатинаикосом, Партизан је успео да надокнади 15 поена заостатка против Олимпије из Милана. Имали су Италијани „плус 15“ (45:60) нешто више од четири минута до краја треће четвртине, али је серија поена Зека Ледеја и Кевина Пантера вратила „црно-беле“ на само пола коша заостатка пред улазак у последњих десет минута игре.

Дакле, синоћни преокрет тима Жељка Обрадовића није никакво чудо, случајност, или срећа, јер је Партизан већ пет пута ове сезоне успео да дође до њега у Арени. 

РЕПРЕЗЕНТАТИВАЦ СТИЖЕ У ЗВЕЗДУ! Човић планира у наредним данима још...

Извор: Политика.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА