Најновије

Неће све бити по старом: глумачка екипа „Пријатеља” најавила је премијеру представе за 16. фебруар

Представа која је у „редитељским рукама” Наташе Радуловић, а настала је по тексту Нине Џувер, у почетку је привукла пажњу јавности и медија.

Животи омиљених ликова из америчке серије „Пријатељи” премијерно ће бити приказани 16. фебруара на позоришним даскама мтс Дворана, а у среду су у сусрету са новинарима у клубу Лисабон у планини Дворани званично најавили почетак живота. игре на даскама које живот значе.

Представа, која је у "редитељским рукама" Наташе Радуловић, а према тексту Нине Џувер, у почетку је заокупила пажњу јавности и медија, што се могло видети и по броју новинарских екипа које су данас дошле да прате увод у премијеру која ће бити одржана за месец дана.

Према речима продуцента Бориса Мишковића, идеја за стварање представе потекла је од Радета Ћосића, што је он здушно прихватио, и како истиче, нада се да ће ово бити успешан и велики пројекат.

Раде Ћосић, који је и продуцент и глумац представе, рекао је да воли да ради нешто што нико до сада није радио и да реч одустајање не постоји у његовом речнику, иако је веома захтевна. предузимање:

- Идеју сам добио након што сам видео да се у Америци већ ради емисија по серији, већ је прошло годину дана, тачније од маја прошле године.

Редитељка Наташа Радуловић истакла је да су при избору глумаца култних ликова Џенис, Моника, Чендлер, Рос, Фиби и други, бирали њих пре свега по енергији коју могу да изнесу, те да физички изглед није пресудио у избор улога, с обзиром да се у позоришту све то може заменити костимима и шминком

- Важно је да глумци осете ликове, а морам признати да избор није био лак. Кључно је било да су глумци били талентовани - каже Радуловић.

Весели и расположени Пријатељи открили су нам да су у приватном животу пријатељи, те да је са такве основе много лакше радити на припреми овако захтевног глумачког подухвата: „Познавали смо се и раније, али се нисмо дружили вани. Почели смо да се дружимо кроз посао, па понекад одемо заједно у кафану, а ишли смо и на клизање“, каже Арсеније Тубић.

Нина Џувер, која је адаптирала текст, рекла је да су сачували дух серије, те да ће емисија бити занимљива и онима који серију нису пратили, нити су њени велики обожаваоци.

Они су скромни у својим очекивањима и кажу да не очекују ништа, вероватније ћете бити изненађени. Ово је истакла Матеа Милосављевић, која би се пре свега добро забавила и дочарала смех и хумор који желе да донесу на сцену.

Марија Бергам каже да јој је ово био изазов јер је први пут радила комедије, али да је комедије обично најбоље радила на Академији и да се нада да ће то оправдати. Додаје и да мисли да неће бити велике разлике што не играју прави глумци из серије.

Подсетимо, Пријатељи су летос дошли на одмор у Београд, како би решили своје љубавне игре. Рос и Рејчел се боре за љубав, а ту је и Џои, који неће лако одустати од Рејчел.Чендлер и Моника су на прагу брака, али ни Џенис не попушта. Ту су и Фиби и Гантер, у Београду да закомпликују ионако замршене љубавне заврзламе. Ко ће са ким на крају остаје мистерија... Иако су многи гледали серију, можда није све исто.


 
Улоге у представи тумаче: Марија Бергам (Фиби), Раде Ћосић (Џој), Матеа Милосављевић (Рејчел), Милица Стефановић (Моника), Маја Чампар (Џенис и друге женске улоге), Никола Ракочевић (Рос), Арсеније Тубић (Чендлер) , Бранислав Томашевић (Гантер и друге мушке улоге).
 
За костиме је задужена Адријана Пајић, а композиторка Ана Крстајић. Сценограф представе је Милица Ђуров.

Прочитајте ОВДЕ о животним поукама Николе Тесле

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА