Najnovije

Neće sve biti po starom: glumačka ekipa „Prijatelja” najavila je premijeru predstave za 16. februar

Predstava koja je u „rediteljskim rukama” Nataše Radulović, a nastala je po tekstu Nine DŽuver, u početku je privukla pažnju javnosti i medija.

Životi omiljenih likova iz američke serije „Prijatelji” premijerno će biti prikazani 16. februara na pozorišnim daskama mts Dvorana, a u sredu su u susretu sa novinarima u klubu Lisabon u planini Dvorani zvanično najavili početak života. igre na daskama koje život znače.

Predstava, koja je u "rediteljskim rukama" Nataše Radulović, a prema tekstu Nine DŽuver, u početku je zaokupila pažnju javnosti i medija, što se moglo videti i po broju novinarskih ekipa koje su danas došle da prate uvod u premijeru koja će biti održana za mesec dana.

Prema rečima producenta Borisa Miškovića, ideja za stvaranje predstave potekla je od Radeta Ćosića, što je on zdušno prihvatio, i kako ističe, nada se da će ovo biti uspešan i veliki projekat.

Rade Ćosić, koji je i producent i glumac predstave, rekao je da voli da radi nešto što niko do sada nije radio i da reč odustajanje ne postoji u njegovom rečniku, iako je veoma zahtevna. preduzimanje:

- Ideju sam dobio nakon što sam video da se u Americi već radi emisija po seriji, već je prošlo godinu dana, tačnije od maja prošle godine.

Rediteljka Nataša Radulović istakla je da su pri izboru glumaca kultnih likova DŽenis, Monika, Čendler, Ros, Fibi i drugi, birali njih pre svega po energiji koju mogu da iznesu, te da fizički izgled nije presudio u izbor uloga, s obzirom da se u pozorištu sve to može zameniti kostimima i šminkom

- Važno je da glumci osete likove, a moram priznati da izbor nije bio lak. Ključno je bilo da su glumci bili talentovani - kaže Radulović.

Veseli i raspoloženi Prijatelji otkrili su nam da su u privatnom životu prijatelji, te da je sa takve osnove mnogo lakše raditi na pripremi ovako zahtevnog glumačkog poduhvata: „Poznavali smo se i ranije, ali se nismo družili vani. Počeli smo da se družimo kroz posao, pa ponekad odemo zajedno u kafanu, a išli smo i na klizanje“, kaže Arsenije Tubić.

Nina DŽuver, koja je adaptirala tekst, rekla je da su sačuvali duh serije, te da će emisija biti zanimljiva i onima koji seriju nisu pratili, niti su njeni veliki obožavaoci.

Oni su skromni u svojim očekivanjima i kažu da ne očekuju ništa, verovatnije ćete biti iznenađeni. Ovo je istakla Matea Milosavljević, koja bi se pre svega dobro zabavila i dočarala smeh i humor koji žele da donesu na scenu.

Marija Bergam kaže da joj je ovo bio izazov jer je prvi put radila komedije, ali da je komedije obično najbolje radila na Akademiji i da se nada da će to opravdati. Dodaje i da misli da neće biti velike razlike što ne igraju pravi glumci iz serije.

Podsetimo, Prijatelji su letos došli na odmor u Beograd, kako bi rešili svoje ljubavne igre. Ros i Rejčel se bore za ljubav, a tu je i DŽoi, koji neće lako odustati od Rejčel.Čendler i Monika su na pragu braka, ali ni DŽenis ne popušta. Tu su i Fibi i Ganter, u Beogradu da zakomplikuju ionako zamršene ljubavne zavrzlame. Ko će sa kim na kraju ostaje misterija... Iako su mnogi gledali seriju, možda nije sve isto.


 
Uloge u predstavi tumače: Marija Bergam (Fibi), Rade Ćosić (DŽoj), Matea Milosavljević (Rejčel), Milica Stefanović (Monika), Maja Čampar (DŽenis i druge ženske uloge), Nikola Rakočević (Ros), Arsenije Tubić (Čendler) , Branislav Tomašević (Ganter i druge muške uloge).
 
Za kostime je zadužena Adrijana Pajić, a kompozitorka Ana Krstajić. Scenograf predstave je Milica Đurov.

Pročitajte OVDE o životnim poukama Nikole Tesle

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA