Најновије

МОСКВА УПОЗОРАВА НАТО! Јел се то спрема директан сукоб и војни инциденти?

Вежбе таквог обима као што је Steadfast Defender које изводи НАТО повећавају ризик од војних инцидената, такве провокативне демонстрације силе не могу да уплаше Русију, рекао је заменик министра спољних послова Александар Грушко за Спутњик.

"Сваки догађај таквих размера значајно повећавају ризик од војних инцидената и додатно дестабилизују безбедносну ситуацију. Али интереси европске безбедности данас мало брину оне који воде НАТО, њима је главно да задрже овај инструмент америчког утицаја у већ изгубљеној борби за очување западне хегемоније у свету“, рекао је он.

Истовремено, дипломата је нагласио да се Русија не може застрашити овим провокативним демонстрацијама. Москва има све ресурсе да осигура безбедност и одбрамбену способност, рекао је заменик министра.
Грушко је такође навео да размере вежби НАТО-а означавају коначно и неопозиво враћање алијансе на хладноратовске шеме, усмерене на конфронтацију са Русијом.

Он је напоменуо да је управо то и смисао вежби. У оквиру њих биће спроведен читав низ маневара, увежбаваће се потенцијални сценарији сукоба у свим оперативним срединама.

Истовремено, дипломата је истакао да се припреме за вежбе одвијају у позадини „вештачки подгрејане војне психозе” и позива Европљанима да се припреме за могући рат са Русијом.

„Циљ је јасан: демонизацијом Русије, застрашивањем просечног човека, оправдати необуздано повећање војних издатака и потпуно промашену политику подршке кијевском режиму у циљу наношења стратешког пораза Русији. И успут да се Европљани натерају да се још енергичније укључе у трку у наоружању на радост америчког војно-индустријског комплекса“, закључио је Грушко.

НАТО је најавио да ће ове недеље почети највеће војне вежбе Алијансе последње деценије. У њима ће учествовати 90.000 војника.

УКРАЈИНСКА АРМИЈА СЕ ПОВЛАЧИ СА ЛИНИЈЕ ОД 2014. ГОДИНЕ - Брутална руска акција дала огромне разултате, падају велика утврђења

Извор: Спутник.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА