Najnovije

MOSKVA UPOZORAVA NATO! Jel se to sprema direktan sukob i vojni incidenti?

Vežbe takvog obima kao što je Steadfast Defender koje izvodi NATO povećavaju rizik od vojnih incidenata, takve provokativne demonstracije sile ne mogu da uplaše Rusiju, rekao je zamenik ministra spoljnih poslova Aleksandar Gruško za Sputnjik.

"Svaki događaj takvih razmera značajno povećavaju rizik od vojnih incidenata i dodatno destabilizuju bezbednosnu situaciju. Ali interesi evropske bezbednosti danas malo brinu one koji vode NATO, njima je glavno da zadrže ovaj instrument američkog uticaja u već izgubljenoj borbi za očuvanje zapadne hegemonije u svetu“, rekao je on.

Istovremeno, diplomata je naglasio da se Rusija ne može zastrašiti ovim provokativnim demonstracijama. Moskva ima sve resurse da osigura bezbednost i odbrambenu sposobnost, rekao je zamenik ministra.
Gruško je takođe naveo da razmere vežbi NATO-a označavaju konačno i neopozivo vraćanje alijanse na hladnoratovske šeme, usmerene na konfrontaciju sa Rusijom.

On je napomenuo da je upravo to i smisao vežbi. U okviru njih biće sproveden čitav niz manevara, uvežbavaće se potencijalni scenariji sukoba u svim operativnim sredinama.

Istovremeno, diplomata je istakao da se pripreme za vežbe odvijaju u pozadini „veštački podgrejane vojne psihoze” i poziva Evropljanima da se pripreme za mogući rat sa Rusijom.

„Cilj je jasan: demonizacijom Rusije, zastrašivanjem prosečnog čoveka, opravdati neobuzdano povećanje vojnih izdataka i potpuno promašenu politiku podrške kijevskom režimu u cilju nanošenja strateškog poraza Rusiji. I usput da se Evropljani nateraju da se još energičnije uključe u trku u naoružanju na radost američkog vojno-industrijskog kompleksa“, zaključio je Gruško.

NATO je najavio da će ove nedelje početi najveće vojne vežbe Alijanse poslednje decenije. U njima će učestvovati 90.000 vojnika.

UKRAJINSKA ARMIJA SE POVLAČI SA LINIJE OD 2014. GODINE - Brutalna ruska akcija dala ogromne razultate, padaju velika utvrđenja

Izvor: Sputnik.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA